Στο φως ήρθαν νέα ντοκουμέντα, αποκαλύψεις και στοιχεία για όσα φαίνεται ότι συνέβησαν τον περασμένο Ιούλιο στο σπίτι του θύματος, του 67χρονου Γιώργου Χατζίδη, στο κέντρο των Σερρών.
Ο φερόμενος ως πατροκτόνος αναζητούσε μέσω της εκπομπής τους δολοφόνους του πατέρα του και συνομιλούσε ως και λίγες ώρες πριν συλληφθεί με την Αγγελική Νικολούλη.
Μετά τη μαραθώνια απολογία του, που διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες, εισαγγελέας και ανακρίτρια Σερρών διέταξαν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου την προφυλάκισή του στις φυλακές Νιγρίτας.
Αρχικά, ο θάνατoς αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η αρχική εκτίμηση ανατράπηκε στην πορεία από την ιατροδικαστή που εντόπισε τη δολοφονία του.
Το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 36χρονου γιου του, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει ζωντανό. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του και προχώρησαν στη σύλληψή του, με τον ίδιο να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.
Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, ο 36χρονος δήλωσε πως είναι αθώος και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.
Ο δικηγόρος του, Ιωάννης Γιάντσιος ανέφερε πως ο εντολέας του αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και υποστηρίζει την αθωότητά του.
"Από όλα τα σχετικά έγγραφα που έχω δει, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το έχει κάνει. Υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο στοιχείο. Περιμένουμε εναγωνίως τα DNA που πάρθηκε από τα νύχια του θύματος, για να δούμε αν υπάρχει κάτι και εκεί, για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εμείς. Τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε τίποτα", δήλωσε.
Η μητέρα του 36χρονου
Σοκαρισμένη από τη σύλληψη του γιου της, η σύζυγος του θύματος αδυνατεί να πιστέψει όσα συνέβαιναν.
"Τι είναι αυτό; Να πιάσουν τσάμπα το παιδί μου; Δεν έκανε τίποτα, γιατί να τον πιάσουν; Δεν πήγαινε εκεί κάθε μέρα. Έφευγε από τη δουλειά του και πήγαινε εκεί για να του αφήσει φαγητό, κουρασμένος, και μετά γυρνούσε σπίτι του. Να βρείτε ποιος το έκανε αυτό. Δεν πιστεύω ότι το έκανε αυτό ο γιος μου.
"Τελευταία ο Γιώργος έπινε και έκανε φασαρίες. Τον φοβόμουν και ντρεπόμουν να μιλήσω. Έκανε φασαρίες παντού και γι’ αυτό έφυγα μακριά του. Όχι για μένα, αλλά για εκείνον, για να ηρεμήσει. Πήγαινα κι εγώ και ο Αβραάμ και αφήναμε απέξω από την πόρτα πράγματα και φεύγαμε. Δεν μας άφηνε να μπούμε μέσα", κατέληξε με φωνή συντετριμμένη.
Το βαρύ κατηγορητήριο
Ο γιός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε βάρος μέλους της οικογένειάς του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2026, στις 19:23, φέρεται να πήγε στο σπίτι του πατέρα του και να του επιτέθηκε με θλών όργανο. Φέρεται να προκάλεσε πολλαπλά πλήγματα στα χέρια και στο σώμα του θύματος, κυρίως στην κοιλιακή και τη θωρακική χώρα. Οι κακώσεις αυτές προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία και επέφεραν τελικά τον θάνατο του άτυχου άνδρα.
Ο γιος κατηγορείται ότι ενήργησε με πρόθεση ενώ του αποδίδεται ότι ακόμη και όταν ο πατέρας του είχε ήδη φύγει από την ζωή τον κλώτσησε με μένος στην αριστερή μηροβουβωνική περιοχή.
Το σκεπτικό της προφυλάκισης
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αναφέρονται σε σοβαρές ενδείξεις ενοχής που, όπως κρίνουν, προκύπτουν από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας.
Ειδικότερα, αξιολογήθηκαν οι ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, το βιντεοληπτικό υλικό, τα έγγραφα της υπόθεσης και το πόρισμα της προκαταρκτικής ιατροδικαστικής εκτίμησης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στον τρόπο της επίθεσης, στα πολλαπλά χτυπήματα και στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε, σύμφωνα με το σκεπτικό, την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του πατέρα του, ο οποίος είχε νοσηλευτεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση του βιντεοληπτικού υλικού, ο κατηγορούμενος επέστρεψε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, στις 01:54 της 31ης Ιουλίου στην κατοικία όπου βρισκόταν πλέον νεκρός ο πατέρας του με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη της εγκληματικής του πράξης.
Από την πρώτη στιγμή, η εκπομπή έστρεψε την έρευνά της στα σκοτεινά σημεία της δολοφονίας του Γιώργου Χατζίδη .
Η υπόθεση που συγκλόνισε τις Σέρρες άρχισε να ξετυλίγεται την 1η Αυγούστου, όταν ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός στον καναπέ του σπιτιού του από τον ίδιο του τον γιο.
Η εικόνα της κατοικίας παρέπεμπε σε διάρρηξη. Ένα παράθυρο με ξηλωμένο κάγκελο, αναποδογυρισμένα έπιπλα και αντικείμενα σκορπισμένα στο πάτωμα συνέθεταν ένα σκηνικό αναστάτωσης. Αρχικά, ο θάνατος δεν αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια και δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία ιατροδικαστή στον χώρο.
Η νεκροτομή, ωστόσο, ανέτρεψε τα δεδομένα. Το "Τούνελ" άρχισε να αναζητά απαντήσεις και όσο προχωρούσε η έρευνα, τόσο περισσότερα ερωτήματα προέκυπταν για τις τελευταίες ώρες του θύματος, τις συνθήκες του θανάτου του και όσα υποστήριζε ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει ζωντανό.
Ο γιος απέναντι στις ερωτήσεις
Ο Αβραάμ Χατζίδης μίλησε στην εκπομπή, επιμένοντας από την αρχή ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονταν τα ίδια άτομα που είχαν διαρρήξει το σπίτι λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η έρευνα είχε αποκαλύψει ότι στις 25 Ιουλίου ανήλικοι είχαν εισβάλει στην κατοικία, αφαιρώντας το μεταλλικό κάγκελο από παράθυρο. Οι δράστες της προηγούμενης διάρρηξης είχαν εντοπιστεί από τις Αρχές, χωρίς να προκύπτει αποδεδειγμένη σύνδεσή τους με την ανθρωποκτονία.
Ο γιος, ωστόσο, επέμενε σε αυτή την εκδοχή.
"Αυτοί που τον χτύπησαν ήξεραν την κατάστασή του. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως 1000 τα εκατό αυτοί τον σκότωσαν, οι Ρομά", έλεγε στην Αγγελική Νικολούλη.
Η δημοσιογράφος τον έφερε αντιμέτωπο με όσα δεν ταίριαζαν στην αφήγησή του. Άλλοτε περιέγραφε την πόρτα ανοιχτή και άλλοτε κλειστή, ενώ η αναστάτωση στο εσωτερικό του σπιτιού συνδεόταν με την προηγούμενη διάρρηξη.
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε η περιγραφή του για τη θέση στην οποία βρήκε τον πατέρα του.
"Καθιστός ήταν", υποστήριζε κατηγορηματικά, διαφωνώντας με την αυτοψία των αστυνομικών που κατέγραψε ότι η σορός βρισκόταν ανάσκελα στον καναπέ.
Η Αγγελική Νικολούλη επέμεινε και στις σχέσεις πατέρα και γιου, καθώς ο ίδιος είχε περιγράψει ένα οικογενειακό περιβάλλον με εντάσεις και συγκρούσεις.
"Δεν είχα κάποια κόντρα εγώ μαζί του", υποστήριζε, προσθέτοντας συγκινημένος: "Ακόμα κλαίω κάθε μέρα".
Οι κάμερες που αποκάλυψαν την επίσκεψη που δεν θυμόταν
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα του "Τούνελ" ήταν το βιντεοληπτικό υλικό από τις τελευταίες κινήσεις του Γιώργου Χατζίδη και του γιου του.
Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, ο 67χρονος καταγράφεται να επιστρέφει στο σπίτι του στις 12:54 το μεσημέρι. Από εκείνη τη στιγμή δεν εμφανίζεται να εξέρχεται ξανά.
Το ίδιο βράδυ, στις 19:23, οι κάμερες καταγράφουν τον Αβραάμ να φτάνει στην κατοικία. Αποχωρεί στις 19:40, ύστερα από περίπου δεκαεπτά λεπτά.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν είχε αναφερθεί αρχικά από τον ίδιο.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 01:54, επιστρέφει κρατώντας λευκή σακούλα και αποχωρεί λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς αυτή να φαίνεται πλέον στα χέρια του.
Παράλληλα, γειτόνισσα περιέγραψε στην εκπομπή έντονο καβγά μεταξύ πατέρα και γιου το βράδυ της Πέμπτης, σε χρονικό διάστημα που συνέπιπτε με την καταγεγραμμένη επίσκεψη.
Στη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία του με την Αγγελική Νικολούλη, ο Αβραάμ κλήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν είχε αναφέρει την παρουσία του στο σπίτι.
"Επειδή τόσα χρόνια με τα προβλήματα που έχω και παλεύω, έχω κάποια κενά μνήμης. Κάνω κάποια πράγματα και τα ξεχνάω", ήταν η απάντηση που έδωσε .
Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως εάν είχε συμβεί κάτι ανάμεσά τους, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε χτυπήσει τον πατέρα του.
Οι μελανιές που κατέγραψε η κάμερα του "Τούνελ"
Όταν ο γιός μίλησε για πρώτη φορά στο MEGA λίγες ημέρες μετά την δολοφονία η κάμερα κατέγραψε σημάδια και στα δυο του χέρια, που έμοιαζαν με μελανιές.
Όταν δημοσιογράφος του "Τούνελ" τον ρώτησε ευθέως, εκείνος αρχικά αρνήθηκε ότι είχε μελανιές και στη συνέχεια απέδωσε την εικόνα σε κληρονομικό πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την κυκλοφορία του αίματος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε περιστατικά βίας που, όπως υποστήριξε, είχε δεχθεί στο παρελθόν από τον πατέρα του.
ΠΗΓΗ anikolouli - Μega
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
