Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε πέντε συλλήψεις.
Πρόκειται για έναν 48χρονο από την Αλβανία στον οποίο περάστηκαν χειροπέδες το πρωί της Τρίτης, για κατοχή και διακίνηση περίπου 70 κιλών ινδικής κάνναβης. Σε βάρος του υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα κάθειρξης 18 χρόνων για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης 300 κιλών κοκαΐνης, το οποίο εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ, το 2011 στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί του συνελήφθη ένας συνομήλικος συμπατριώτης του, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία ληστειών και κλοπών στην επαρχία όπως επίσης και τρία ακόμη άτομα, δύο από την Αλβανία και ένας Έλληνας.
Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε σε Αρτέμιδα, Ρέντη, και Σπάτα. Το κύκλωμα δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν: 68 κιλά και 840 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 15.250 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε και απενεργοποιητής κινητών τηλεφώνων jammer, δηλαδή ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές και βραδινές ώρες της 31-8-2021 σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ρέντη, Σπάτα), ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος του κυκλώματος.
Στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της ανωτέρω οργάνωσης στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-68 κιλά και 840 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
- το χρηματικό ποσό των 15.250 ευρώ,
- 26 φυσίγγια,
- γεμιστήρα,
- 18 κινητά τηλέφωνα,
- 2 οχήματα (αυτοκίνητο και φορτηγό) και
- ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr