Στην πλατεία Συντάγματος το Athens Pride 2019

Το Athens Pride 2019, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας πραγματοποιείται σήμερα για 3η φορά στην πλατεία Συντάγματος.

stin-plateia-suntagmatos-to-athens-pride-2019
SHARE THIS
0
SHARES

Στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου είναι αφιερωμένο το σημερινό Athens Pride. Από το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην πλατεία Συντάγματος, όπου στις 18:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Το φετινό Athens Pride συμπίπτει εφέτος με τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall.

«Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα.

Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μάς ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μετά την παρέλαση και έως τα μεσάνυχτα στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι με συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά, της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και άλλων καλλιτεχνών.

Η Βουλή φωταγωγείται απόψε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά: στο Athens Pride 2019

Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς  για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.  Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. 

Για μια  «ανοιχτή κοινωνία» , που αποδέχεται  τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι  ισότιμοι.

 

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο Athens Pride από τον Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της Γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α’ Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή και κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου. 

 

Φωτο: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook