Ανακουφισμένη δήλωσε ότι ένιωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου ακούγοντας την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για την Έφη Κακαράντζουλα στην οποία επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπεται για τέτοιου είδους επιθέσεις και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.
"Ήταν μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου" δήλωσε η Ιωάννα, μιλώντας στην εκπομπή του Mega "Live News".
"Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους" σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές σε συνεργούς "δεν είναι το πιστεύω το δικό μου, είναι πράγματα που μου έχουν πει από την Αστυνομία και από τα στοιχεία της δικογραφίας".
"Όποτε προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, εγώ έχω την ίδια έκπληξη εδώ και ένα χρόνο, όποτε μου λένε ένα νέο στοιχείο από τις έρευνες" ανέφερε το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανόν να είναι δύο οι συνεργοί της καταδικασμένης δράστριας.
"Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για κάτι τέτοιο"
"Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου. Δεν είχα ιδέα και γω πως θα αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης" είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την πρώτη φορά που αντίκρυσε την δράστρια της επίθεσης στο δικαστήριο.
"Ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά, και το σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί" συμπλήρωσε.

Τα σχέδια για το μέλλον
Για τα σχέδιά της για το αύριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου υπογράμμισε πως τα στάδια για την αποκατάστασή της είναι πολλά και σε βάθος ετών. "Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα στη ζωή μου, πράγματα της καθημερινότητας" εξήγησε.
"Απλά θα πρέπει να βρω καινούριους τρόπους να κάνω κάποια πράγματα μετά την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς" συμπλήρωσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr