Follow us

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ - Τι θα υποστηρίξει

Με τη συγκεκριμένη απολογία ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος κλήσεων που απηύθυνε ο αρμόδιος ανακριτής σε πιθανούς συνυπεύθυνους του σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
τεμπη

Για σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 είναι προγραμματισμένη η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συνυπαιτιότητας με τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής Νικολάου αναμένεται να καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στον ανακριτή, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σχολαστικά αναλυτικό και θα καταλαμβάνει 80 σελίδες.

Ο ίδιος ως υπεύθυνος για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε, έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως 23.00 να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία. Σημειώνεται ότι το τρένο πέρασε λίγο μετά τις 23.00.

Διαβάστε Επίσης

Με τη συγκεκριμένη απολογία ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος κλήσεων που απηύθυνε ο αρμόδιος ανακριτής σε πιθανούς συνυπεύθυνους του σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά.

Οι δύο προηγούμενοι σταθμάρχες, ο 33χρονος συμβασιούχος Π.Χ. και ο πολύπειρος Κ.Π. μετά από την υποβολή των απολογητικών υπομνημάτων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 17 Οκτ 2025 | 17:27

Νίκος Πλακιάς: "Θα πάω να τα γράψω κι ας έρθουν να με σταματήσουν" - Η απάντησή του στην κυβέρνηση για τα ονόματα των 57 νεκρών

Ο Νίκος Πλακιάς,μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων που έχουν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ 15 Οκτ 2025 | 15:42

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

Τέρμα οι διαδηλώσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη- Τι θα γίνει με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη