Η έρευνα για τον άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος είχε στην κατοχή του χειροβομβίδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για τον συλληφθέντα και τα υπόλοιπα πρόσωπα που εξετάζονται.
Ο άνδρας που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να προετοίμαζε επίθεση με στόχο το σπίτι του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Οι Αρχές εξετάζουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο πίσω από το σχέδιο να βρίσκεται κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Τα στελέχη του Ελληνικού FBI εκτιμούν πως ο δράστης είχε λάβει εντολή για την υλοποίηση της επίθεσης, από έγκλειστο των φυλακών, ενώ την χειροβομβίδα την παρέλαβε από έναν Έλληνα συνεργό του. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν τον πιθανό στόχο της επίθεσης, μεταξύ 15 ατόμων, εκ των και ένας πρώην ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός. Σημειώνεται πως το σύνολο των ατόμων που θεωρούνταν εν δυνάμει στόχοι της επίθεσης, είχαν ενημερωθεί από ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από μια εβδομάδα να φύγουν από σπίτια τους για λίγες ημέρες, ενώ περιμετρικά των οικειών τους είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί φέρονται να γνώριζαν ότι ο ύποπτος επρόκειτο να παραλάβει χειροβομβίδα και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και επενέβησαν μόλις η χειροβομβίδα πέρασε στα χέρια του. Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, χωρίς να προλάβει να προχωρήσει στην ενέργεια που, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να σχεδίαζε.
Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής τις συνθήκες της αστυνομικής επιχείρησης.
Παράλληλα, αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, ελληνικής καταγωγής, το οποίο φέρεται να παρέδωσε τη χειροβομβίδα στον συλληφθέντα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν ολόκληρη τη διαδρομή του όπλου και να εξακριβώσουν από πού προήλθε, ποιος το προμήθευσε και ποιος έδωσε την τελική εντολή για την παραλαβή του.
Είχαν προειδοποιήσει τον Ισίδωρο Ντογιάκο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές είχαν ενημερώσει από την περασμένη Τρίτη τον Ισίδωρο Ντογιάκο ότι υπήρχαν στοιχεία για πιθανό χτύπημα στο σπίτι του. Για λόγους ασφαλείας, φέρονται να του είχαν ζητήσει να απομακρυνθεί προσωρινά από την κατοικία του.

Παρότι οι έως τώρα πληροφορίες δείχνουν ως πιθανό στόχο τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Αρχικά εξετάστηκαν και άλλες κατοικίες δικαστικών λειτουργών, καθώς οι αστυνομικοί δεν είχαν πλήρη εικόνα για το πρόσωπο εναντίον του οποίου σχεδιαζόταν η επίθεση. Για τον ίδιο λόγο, φέρεται να ζητήθηκε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε περίπου 15 σπίτια.
Στο μικροσκόπιο εντολές από τις φυλακές
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι ερευνητές στην πληροφορία ότι με την υπόθεση ενδέχεται να συνδέεται άτομο που βρίσκεται έγκλειστο σε φυλακή. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είχε επικοινωνία με τον συλληφθέντα και να έδινε οδηγίες για την επίθεση.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν επικοινωνίες, συναντήσεις και πιθανές διασυνδέσεις των εμπλεκομένων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το σχέδιο βρίσκεται οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο. Παράλληλα, αναζητούν τον άνδρα που φέρεται να παρέδωσε τη χειροβομβίδα, για να αποκαλυφθεί ποιος οργάνωσε το σχέδιο και ποιο ήταν το κίνητρο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


