«Συναγερμός» στη Κω για σεισμό και προειδοποίηση για τσουνάμι

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα.

sunagermos-sti-kw-gia-seismo-kai-proeidopoiisi-gia-tsounami
SHARE THIS
0
SHARES

Συναγερμός για τσουνάμι κινητοποίησε σήμερα τους κατοίκους στο νησί της Κω καθώς παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στην συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα.

 

Στην άσκηση συμμετείχαν τα σχολεία του 3ου Δημοτικού και του Ιπποκράτειου  Λυκείου, με τους μαθητές να οδηγούνται στα σημεία συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο θα καταγραφούν στην σχετική έκθεση  με στόχο να επιλυθούν.

 

 

 

 

 

Η άσκηση διήρκεσε 4 ώρες και συμμετείχε το σύνολο του τοπικού συστήματος αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, η διοίκηση του δήμου, η πυροσβεστική, η αστυνομία, το λιμεναρχείο, η υπηρεσία ασθενοφόρων, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντές, ενώ ενεργοποιήθηκε το πλήρες σύστημα όπως πίνακες, μεγάφωνα και σειρήνες.

 

Με πληροφορίες από vimatisko

 

.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook