Συνεχίζεται η απεργία στα διαγνωστικά-Κρίσιμη συνάντηση με Ξανθό

Την Δευτέρα ξεκίνησε η επ' αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων.

sunexizetai-i-apergia-sta-diagnwstika-krisimi-sunantisi-me-ksantho
SHARE THIS
0
SHARES

Την Δευτέρα ξεκίνησε η επ' αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων. 

Στην απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ). Πρόκειται για χιλιάδες ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία σημειωτέον διενεργείται το 95% των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του συντονιστικού οργάνου των ιδιωτικών Ενώσεων ΠΦΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν ανάλογες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες όμως κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Η απεργία διαρκείας γίνεται με αίτημα την επανεξέταση γενικώς του clawback (υποχρεωτική επιστροφή της υπέρβασης της κλειστής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις) και ειδικώς του clawback του δεύτερου εξαμήνου του 2018 που υπολογίζεται στα 55 εκατ. ευρώ. 

Τα εργαστήρια θα παραμείνουν ανοικτά τις απογευματινές ώρες όλης της εβδομάδας, προκειμένου να παραδίδουν αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί και πιο συγκεκριμένα από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων όπως και οι φυσικοθεραπευτές αντιδρώντας στα μέτρα επιστροφών (rebate και claw-back).

 

Φωτο: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook