Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό για τον αρχιερατικό συλλείτουργο.
Παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη -μόλις χθες καταγράφηκαν 623 κρούσματα- και τις ισχυρές υγειονομικές συστάσεις της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία των πιστών δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να μην διενεργεί καν ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων.

Ιερέας διαμαρτύρεται κατά των μέτρων και καλεί τους πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα
Τα παράπονά του για την έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ιερέας προς τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ.
Η ισχυρότατη αστυνομική παρουσία της ΕΛΑΣ για την αποτροπή εικόνων συνωστισμού προκάλεσε την αντίδραση ιερέα της εκκλησίας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι "δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;".

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ απάντησε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.
Πιστοί και ιερείς δεν φορούν μάσκα και ασπάζονται τις εικόνες
Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί, παρουσία πιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Πέριξ του Ιερού Ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας -όπως τη Δευτέρα έτσι και σήμερα- είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον "μαύρο" Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, ούτε στις εισόδους, ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.

Την ίδια ώρα και παρά την έξαρση του κορονοϊού στους κόλπους της Εκκλησίας, σχεδόν κανένας από τους ιερείς δεν φορά μάσκα. Σημειώνεται ότι κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξήγγειλαν τη Δευτέρα ότι θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο σημείο, προκειμένου να επιτηρήσουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και βίντεο του ThessToday.gr, για ακόμη μια χρονιά… παραβλέπονται.
Μετά τον αρχιερατικό συλλείτουργο θα τελεστεί η δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.
Η ΠτΔ αμέσως μετά τη δοξολογία αναμένεται να αναχωρήσει εκτάκτως για την Αθήνα, όπου την Τετάρτη θα παραστεί στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Την Πέμπτη θα ταξιδέψει πάλι στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr