
Το σοκολατάκι είναι ταυτισμένο με τη γιορτή, είναι το κλασικό κέρασμα, το προαιώνιο δώρο, αυτό που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμιά μόδα, αυτό που ενώνει όλες τις γενιές και όλες τις ηλικίες στον έρωτα της σοκολατένιας μπουκιάς που γλυκαίνει τις γιορτινές ημέρες.
Η Ελένη Ψυχούλη μας δίνει την πιο τέλεια και απλή συνταγή για σοκολατάκια και θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά!
Συνταγή για σοκολατάκια με 3 υλικά
Υλικά
3 ρυζογκοφρέτες Crispy King σπασμένες σε πολύ μικρά κομματάκια με το χέρι
80 γρ. ολόκληρα φουντούκια
125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί
Σε ένα μπολάκι βαθουλό, σπάμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις ρυζογκοφρέτες.
Προσθέτουμε τα φουντούκια
Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά, να σκεπαστούν εντελώς τα υλικά μας με τη ρυζογκοφρέτα.
Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας χαρτί ψησίματος.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε λίγο-λίγο το μείγμα και το απλώνουμε στο χαρτί.
Αφήνουμε γύρω στις 2 ώρες τα σοκολατάκια να στερεοποιηθούν.
Tips
*Προαιρετικά, μπορούμε να καβουρδίσουμε τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
*Αντί για φουντούκια, βάζουμε αμύγδαλα, καρύδια ή οποιοδήποτε μείγμα από ξηρούς καρπούς και αποξηραμμένα φρούτα, τύπου μπέρις.
*Ανάλογα αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα, διπλασιάζετε ή τριπλασιάζετε τα υλικά.
*Αν προτιμάτε τη σοκολάτα γάλακτος, κανένα πρόβλημα!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr