Ένταση, δίχως να προκληθεί ωστόσο κάποιο επεισόδιο, σημειώθηκε στο Σύνταγμα, όταν οι φοιτητές που διαμαρτύρονται για το στεγαστικό πρόβλημα θέλησαν να κινηθούν προς τη Βουλή για να σηκώσουν ένα γιγαντοπανό.
Διμοιρίες ΥΜΕΤ έτρεξαν στο σημείο και μπλόκαραν τους φοιτητές στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση, καθώς τους μετέφεραν ότι υπάρχει εντολή απαγόρευσης από τη ΓΑΔΑ.
Οι φοιτητές επέμειναν, ζήτησαν να ανοίξουν το πανό, ενώ περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν και κατόπιν διαβουλεύσεων η ΕΛ.ΑΣ. τους επέτρεψε να κινηθούν προς τη Βουλή.
Όταν έφτασαν μπροστά από το ύψος του Κοινοβουλίου, άνοιξαν το πανό που έγραφε: "Να σπουδάσουμε ή να επιβιώσουμε;", ανάβοντας ταυτόχρονα καπνογόνα και φωνάζοντας συνθήματα.
Ολονύκτια διαμαρτυρία φοιτητών μέσα στη βροχή για το κόστος της στέγης
Οι φοιτητές, οι οποίοι γέμισαν με σκηνές την πλατεία Συντάγματος και αψηφώντας τη σφοδρή κακοκαιρία διατράνωσαν τη φωνή τους ενάντια στο αβάσταχτο κόστος της φοιτητικής στέγης και στο κόστος σπουδών.
Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έστησαν τις σκηνές τους στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για το τεράστιο κόστος σπουδών, τις απλησίαστες τιμές στη στέγη, το πανάκριβο ρεύμα και τη συνολικότερη ακρίβεια, σε μία ιδιαίτερα πρωτότυπη κινητοποίηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το πρωί της Τετάρτης 14/10.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν φοιτητές να απλώσουν πανό μπροστά τη Βουλή - Το μήνυμά τους [βίντεο]](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/36/367c412f2df64ef9896b21b3007f3121.jpg?anchor=topcenter)