Ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας λόγω απεργίας στο μετρό

Αρκετή υπομονή χρειάζεται να διαθέτουν σήμερα Πέμπτη οι οδηγοί στην Αθήνα αλλά και όσοι μετακινούνται με τα ΜΜΜ. Η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της απεργίας στο μετρό.

talaipwria-stous-dromous-tis-athinas-logw-apergias-sto-metro
SHARE THIS
0
SHARES

Αρκετή υπομονή χρειάζεται να διαθέτουν σήμερα Πέμπτη οι οδηγοί στην Αθήνα αλλά και όσοι μετακινούνται με τα ΜΜΜ. Η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της απεργίας στο μετρό.

Σύμφωνα με την Τροχαία όλοι οι οδικοί άξονες που οδηγούν στο κέντρο της πρωτεύουσας αναμένεται να είναι επιβαρυμένοι. 

Ήδη αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως και Αλεξάνδρας, στον Κηφισό, αλλά και στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Γενικά αναμένονται δυσκολίες σε σχεδόν όλους τους δρόμους του κέντρου, κυρίως γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.astynomia.gr

Υπενθυμίζεται πως οι οι μηχανοδηγοί στο Μετρό αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη του στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή τους.

Γι' αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε απεργία σήμερα Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι συρμοί του μετρό να μένουν ακινητοποιημένοι. 

Οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν ότι εξαιτίας της απόφασης να ενταχθούν στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων δημιουργείται χάος "που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα".

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους τονίζουν για πολλοστή φορά "ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές. Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου".

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook