
Φίλοι και συμμαθητές των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μιλούν για τα εφηβικά τους χρόνια και αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.
"Τα παιδιά διασκέδαζαν μαζί μας, ζούσαν τη ζωή που ζούσαν όλα τα άλλα τα παιδιά της ομογένειάς μας, είχαμε το "έξω” μας, τα μπουζούκια μας, το ελιζέ μας, τους μάθαμε να χορεύουν ελληνικά, να χορεύουν ζεϊμπέκικο" είπε στο Mega και το "Live News" η Κάτια Δαυίδ, συμμαθήτρια του πρωτότοκου γιου του έκπτωτου μονάρχη.
![Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η μαθητική ζωή των παιδιών του στο Λονδίνο και τα βαριά... ζεϊμπέκικα [βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/6a/6a51e264c9cc4fa9b598a149282922b2.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο Παύλος δεν ήθελε ποτέ οι συμμαθητές του να τον αποκαλούν πρίγκιπα. Στο ελληνικό κολλέγιο που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία στον Λονδίνο το 1980 γνώρισε φίλους που κράτησε δίπλα του μέχρι και σήμερα. Όπως την Κάτια Δαυίδ, που προσκάλεσε στην κηδεία για να σταθεί στην τέως βασιλική οικογένεια.

"Ο Παύλος ήταν πάντα η αδυναμία μου, γιατί μου έδειξε πιο πολλή αγάπη. Όλοι και η Αλεξία και ο Νικόλαος, αλλά είχα μία άλλη σχέση με τον Παύλο, που ήταν πιο προσωπική, ήμασταν φίλοι, γελούσαμε μαζί" περιέγραψε η ίδια.
Η τάξη του 1980 από το ελληνικό κολλέγιο στο Λονδίνο κανονίζει πάντα ένα ετήσιο ραντεβού για ανταμώσουν ξανά. Φέτος όμως, η απώλεια του τέως βασιλιά τους ένωσε με διαφορετικό τρόπο.

"Είχαμε κανονίσει ένα reunion στις 18 Φεβρουαρίου εδώ στην Ελλάδα να βρεθούμε όλοι μαζί, έγινε αυτό το δυσάρεστο και τα έχουμε γυρίσει σε μνημόσυνο, στα 40 του Κωνσταντίνου και θα ξανά έρθουμε" αποκάλυψε η κα. Δαυίδ.
Οι παιδικές σκανδαλιές
Οι φωτογραφίες της εποχής εκείνης μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο περνούσαν τα μαθητικά τους χρόνια στο Λονδίνο η Αλεξία, ο Παύλος και ο Νικόλαος. Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, η πριγκίπισσα της Δανίας κάθεται δεξιά στο θρανίο με σοβαρό ύφος, όσο πίσω της οι συμμαθητές της ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό με το σήμα της νίκης.

"Όταν έγινε 18 μας κάλεσε όλα τα παιδιά στην Ισπανία στο παλάτι τότε για τα γενέθλιά της, για εμάς ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία και μείναμε εκεί" είπε στην ίδια εκπομπή ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλάκης, συμμαθητής της Αλεξίας και φίλος του Παύλου.
"Είδαμε αμέσως ότι ήταν παιδιά απλά, από την πρώτη μέρα ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία μαζί, μας αγκάλιασαν σαν να ήμασταν παιδιά τους και αυτό συνέχισε μέχρι το τέλος" δήλωσαν η Κάτια Δαυίδ.

Τα δύο αγόρια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος δεν δίσταζαν να συμμετέχουν μέχρι και στις παιδικές σκανταλιές με κίνδυνο την τιμωρία.


"Ήταν χειμώνας, είχε χιονίσει πάρα πολύ στο Λονδίνο, μέναμε στο οικοτροφείο, σαν παιδιά ψαχνόμασταν να κάνουμε κάτι. Είχαμε την ιδέα να κατέβουμε κάτω και να μαζέψουμε σε δύο κουβάδες φρέσκο χιόνι και πετάγαμε χιονόμπαλες στον κόσμο που πέρναγε από κάτω" περιέγραψε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλάκης.
Την ίδια ώρα, οι παλιοί συμμαθητές του Νικόλαου φανερώνουν μία άλλη πλευρά του χαρακτήρα του.
"Ο Νικόλαος ήταν πιο μικρός, πιο παιχνιδιάρης, τα μεγαλύτερα παιδιά Αλεξία και Παύλος πάρα πολύ ευαίσθητοι, καλοσυνάτοι, έχουν πολλή καλοσύνη μέσα τους" λέει η Κάτια Δαυίδ.
Οι παλιοί συμμαθητές τους, στάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας στο πλευρό τους, αλλά και αργότερα που είχαν τον χρόνο να μιλήσουν μαζί τους.
Δείτε το βίντεο:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr