
Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του 33χρονου γιου του δημοσιογράφου και πρώην πολιτικού Αργύρη Ντινόπουλου, Βασίλη.
Ο 33χρονος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, από τους γονείς του, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η σύζυγός του μπήκαν με τη βοήθεια κλειδαρά το πρωί της Κυριακής στο διαμέρισμα 5ου ορόφου όπου διέμενε ο γιος τους, επειδή δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις τους και είχαν ανησυχήσει, Εκεί, τον βρήκαν νεκρό.

Ο άτυχος γιος του Αργύρη Ντινόπουλου φέρεται να έπασχε από διαβήτη τύπου Α και δίπλα του βρέθηκαν φάρμακα για την ασθένειά του.

Την Τετάρτη η κηδεία του Βασίλη Ντινόπουλου
Η κηδεία του 33χρρονου Βασίλη Ντινόπουλου θα γίνει την τετάρτη, 4 Μαϊου στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, όπως ανακοινώθηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.
"Παιδιά, ο Βασίλης δεν είναι πια μαζί μας. Θα τον αποχαιρετήσουμε οι στενοί συγγενείς του και οι δικοί του φίλοι και συνεργάτες την Τετάρτη 4/5/2022 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας ώρα 09:30", αναφέρεται στην ανάρτηση.
Βασίλης Ντινόπουλος: Η αγάπη του στο παρκούρ και το καποέιρα
Ο 33χρονος Βασίλειος-Σπυρίδων γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1989. Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για το παρκούρ, στο οποίο μαλιστα είχε διακριθεί. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει από πολύ μικρός, από τα 14 του χρόνια, από παιδικές χαρές και πάρκα, για να φθάσει να κάνει εντυπωσιακά άλματα σε σκεπές σπιτιών ή ακόμα και στον δρόμο.


Ενα χόμπι που απευθύνεται σε τολμηρούς, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος, με τον νεαρό, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί, να έχει τραυματιστεί αρκετές φορές. Όμως η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη, που δεν το εγκατέλειψε και με τα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει εμπειρία επαγγελματία.
Παράλληλα είχε ασχοληθεί και με το capoeira τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που ξεκίνησε ως χορός των σκλάβων αιώνες πίσω.
Ο Βασίλης Ντινόπουλος ήταν υπεύθυνος διαχείρισης χώρων (location manager), σεναριογράφος και σκηνοθέτης, και έχει δουλέψει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είχε σπουδάσει κινηματογράφο στο UCA στην Αγγλία από το 2009 μέχρι και το 2013, ενώ συμμετείχε ως σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής σε ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά.

Πήρε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Best Location από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, για το έτος 2020, στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία KALA AZAR της Τζάνις Ραφαηλίδου γιατί "υπηρέτησε απόλυτα το όραμα της σκηνοθέτιδος επιλέγοντας πλούσιους αφηγηματικά χώρους ικανούς να υπαινιχθούν τις δικές τους σκληρές ιστορίες". Ακόμα, έχει γράψει και σκηνοθετήσει τη δική του ταινία μικρού μήκους.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για τον κινηματογράφο
Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Ντινόπουλου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον αποχαιρετήσει και να εκφράσει τη θλίψη του.
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου γράφει τα εξής:
"Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά με θλίψη τον Βασίλη Ντινοπουλο. To Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. έχει βραβεύσει τον Vasilis Din ως καλύτερο location manager για την ταινία Kala Azar το 2020 στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει θεσμοθετήσει για την ανάδειξη της ειδικότητας των location managers στην Ελλάδα. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για τον κινηματογράφο, αλλά και για το πάθος του να αναδειχτεί και να πιστωθεί ο ρόλος των location managers. "Ενα credit δεν κοστίζει ποτέ τίποτα" Vasilis Din, ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Hellenic Film Commission για την απονομή του βραβείου location award κατά τη διάρκεια του Thessaloniki International Film Festival το 2021. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους φίλους και στους οικείους του".
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη και το πάθος του για το σινεμά
Σε ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Ντινόπουλου προχώρησε και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
"Αποχαιρετούμε τον Βασίλη Ντινόπουλο, που βραβεύτηκε για τη δουλειά του στο #TIFF61 ως location manager της ταινίας KALA AZAR. Είχαμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας και στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη και το πάθος του για το σινεμά".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr