
Θλίψη στα Τζουμέρκα και στον ορειβατικό κόσμο για την απώλεια του 21χρονου σκιέρ, Ερμή Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο.
Με μηνύματα στα social media φίλοι, συγχωριανοί και συναθλητές αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια τον νεαρό.
ΕΟΣ Αχαρνών: Εξακολουθείς να υπάρχεις ανάμεσά μας
"Εξακολουθείς να υπάρχεις ανάμεσά μας, από τότε που μωρό ακόμα σκαρφάλωνες στην πίστα του ΕΟΣ Αχαρνών, που σε κυνηγούσαμε στο ποδήλατο, που μας οδηγούσες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, που γέλαγες όπως και τώρα. Κι αυτό δεν μπορεί να χαθεί, Ερμή μας, να το ξέρεις: το φως απ’ το πρόσωπό σου, η δύναμη με την οποία σου ανήκουν όσα αγαπάς, οι αναρριχητικές διαδρομές, οι αγώνες, οι διακρίσεις, οι μουσικές σου, οι άνθρωποι σου, η λαχτάρα σου για τις πιο ψηλές κορυφές.
Είναι που στη ζωή αυτή υπάρχεις με όλα όσα μας χαρίζεις, σε κάθε αποτύπωμά σου στα βράχια, σε κάθε χνάρι στις χιονισμένες πλαγιές, σε όλες αυτές τις φορές που είσαι σε όλους σαν άνθρωπος απλός, όπως ακριβώς η οικογένειά σου που σου στέκεται για μια ζωή. Και να το ξέρεις, αν κάτι μας λείψει πιο πολύ είναι που μας έχεις μάθει να σε καμαρώνουμε και να σε θαυμάζουμε όσο ψηλά κι αν τα καταφέρνεις να βρεθείς.
Να τους χαμογελάς με δύναμη όπου κι αν σκαρφαλώνεις, Ερμή μας", γράφει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών.
Αδελφότητα Αγναντιωτών: Το άκουσμα του χαμού του γέμισε θλίψη ολόκληρο το χωριό
"Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου.
Ο Ερμής μεγαλωμένος στην Άγναντα στα 21 του χρόνια υπήρξε σπουδαίος αναρριχητής με διακρίσεις, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με βλέψεις την συμμετοχή του σε μια Ολυμπιάδα.
Φέρελπις, καλοσυνάτος με όρεξη για ζωή και προσφορά υπήρξε φωτεινό αστέρι της Αγναντίτικης κοινωνίας.
Πειθαρχημένος, πρόθυμος, ευγενικός, πολυάσχολος, με πλούσια εθελοντική δράση στους συλλόγους του χωριού, είχε όλα τα στοιχεία στο χαρακτήρα του που συνέθεταν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Δυστυχώς όμως η μοίρα του επιφύλασσε ένα τραγικό τέλος. Στο περιβάλλον που είχε συνηθίσει να ζει το περισσότερο μέρος της ζωής του,το βουνό, το μέρος που αγαπούσε περισσότερο, Τα Τζουμέρκα, έμελλε να αποτελέσουν το σκηνικό του αδόκητου χαμού του.
Το άκουσμα του χαμού του γέμισε θλίψη ολόκληρο το χωριό και παράλληλα συναισθήματα συμπαράστασης στην οικογένεια του!
Συγκλονισμένοι λοιπόν από το γεγονός και εμείς η Αδελφότητα θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά, τα ειλικρινή και εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Ερμή και τη συμπαράσταση μας στο βαρύ πένθος τους.
Προσευχόμαστε όλοι για την ανάπαυση της ψυχής του!
Αντίο Ερμή! Αντίο Φίλε! Καλό παράδεισο!
Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του
Τον νεαρό άνδρα βρήκε νεκρό ο πατέρας του, Γιάννης, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του μαζί με 16 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 5ης ΕΜΑΚ, έξι οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, το οποίο παρέλαβε τον Ερμή.
Ο πατέρας του 21χρονου είναι από τους πιο γνωστούς προπονητές και εκπαιδευτές ορεινών σχολών και πρωταθλητής στο ορεινό σκι. Μαζί με τον γιο του μάλιστα έκαναν πολλές εξορμήσεις στα βουνά της Ελλάδας για να κάνουν αυτό που αγαπούσαν και οι δύο πολύ.
Ποιος ήταν ο 21χρονος Ερμής που έχασε τη ζωή του
Ο 21χρονος Ερμής ήταν γνωστός στην περιοχή των Τζουμέρκων και προερχόταν από αθλητική οικογένεια.
Ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Είχε ξεκινήσει ένα επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης στην αγωνιστική αναρρίχηση και είχε στόχο να προχωρήσει.
Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αδικοχαμένος αθλητής είχε δηλώσει: "Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου. Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ".
Πώς έγινε το δυστύχημα
Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε.
Ο νεαρός εγκλωβίστηκε όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του.
Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων.
Ο νεαρός εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με το ελικόπτερο, μάλιστα, να μην μπορεί να φτάσει στο σημείο την πρώτη φορά που πέταξε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr