
Μια τρομοκρατική ενέργεια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αστυνομικοί και υπηρεσίες του αεροδρομίου οι οποίοι χρειάστηκε να εξουδετερώσουν και έναν εκρηκτικό μηχανισμό εντός του κεντρικου αεροσταθμού.

Βεβαίως πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών με τη συμμετοχή αστυνομικών, υπαλλήλων από διάφορες Υπηρεσίες και Φορείς του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και εθελοντών.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση σε τρομοκρατική ενέργεια εντός του χώρου του Κεντρικού Αεροσταθμού, από δύο ένοπλα άτομα καθώς και σε εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού.
Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας, Αστυνόμευσης και Τροχαίας, της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου και Περιπολιών καθώς και του Κέντρου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και επιπλέον κλιμάκια της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων ( Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ.).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr