Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί σήμερα Τσικνοπέμπτη το ψήσιμο στη Βαρβάκειο Αγορά. Ο καλός καιρός βοηθά, "μάστορες" και καταναλωτές, λάτρεις του κρέατος που τηρούν την παράδοση, έχουν βάλει ήδη τα κρέατα στη σούβλα και φυσικά πάνω στα κάρβουνα.
Μουσική και ωραίες μυρωδιές έχουν πλημμυρίσει και την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Σουβλάκι, κοκορέτσι, λουκάνικο, αρνί και κοντοσούβλι, σήμερα, έχουν την τιμητική τους, ενώ για τους πιο "ψαγμένους" υπάρχει το λεγόμενο "χοντρό", ήτοι πρόβατο, ζυγούρι, αλλά και το σπληνάντερο, για όποιον ξέρει που να βρει.
Στη Βαρβάκειο έχουν σχηματιστεί ουρές από κόσμο που περιμένει να συμμετάσχει στο μεγάλο φαγοπότι.
Παρών και ο Χάρης Δούκας, τον οποίον κέρασαν οι ψήστες καλούδια.
Στον Πειραιά, πάντως, συνόδευσαν το τσίκνισμα με χορό.