
Συμπαγής, πλούσια σε γεύση, μαλακή και κάπως υγρή, αυτή η σοκολατόπιτα λιώνει στο στόμα και για 1-2 λεπτά μάς κάνει να μουδιάσουμε από την απόλαυση!
Υλικά
5 αυγά
250 γραμ. μαλακό βούτυρο
250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι.
Εκτελεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω κομμάτια σοκολάτας.
Ότι σοκολάτα έχουμε χρησιμοποιούμε.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 15′.
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
Όσο κρυώνει σφίγγει, αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr