Follow us

Μαχητικό Μιράζ 2000-5: Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές του

Τον Μάϊο του 2007 η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη Mirage 2000-5. Πρόκειται για εκσυγχρονισμένα Mirage 2000.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τον Μάϊο του 2007 η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη Mirage 2000-5. Πρόκειται για εκσυγχρονισμένα Mirage 2000.

Το αεροσκάφος Mirage-2000-5 είναι η ριζική εξέλιξη του γνωστού Mirage-2000. Διατηρήθηκε ίδια η άτρακτος και ο κινητήρας, αλλά υπήρξε αναβάθμιση στην πλειονότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων και του οπλικού συστήματος.

Φέρει νέο ραντάρ, εξελιγμένο σύστημα αυτοπροστασίας (ICMS Mk3), πιλοτήριο με πέντε οθόνες πολλαπλής απεικόνισης και σύστημα HOTAS (Hands on Throttle and Stick).

Έχει τη δυνατότητα να φέρει ταυτόχρονα έως και έξι πυραύλους MICA, ή εναλλακτικά έναν πύραυλο SCALP και μέχρι έξι πυραύλους MICA.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ 12 Αυγ 2025 | 12:19

Σοκ στον Λυκαβηττό: 25χρονος έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο [βίντεο ντοκουμέντο]

Ένα σοβαρό ατύχημα με πτώση ατόμου από μεγάλο ύψος στον γκρεμό που υπάρχει μπροστά από την εκκλησία του Άη Γιώργη στον Λυκαβηττό, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 10 Αυγ 2025 | 22:56

Θρίλερ στο Αιγαίο: Επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων σε ιστιοφόρο ανοικτά της Σύρου [βίντεο]

Στο σημείο βρίσκεται ένα παραπλέον σκάφος και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΑΓΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 08:34

Το μαγικό νησί που αγκαλιάζονται το Αιγαίο με το Ιόνιο - Του έρωτα και των αντιθέσεων

Τον τόπο επισκέπτονται κάθε χρόνο λάτρεις της yoga για να χαλαρώσουν και να αφεθούν

ΠΑΓΝΗ 08 Αυγ 2025 | 11:50

Χανιά: Πτώση παιδιού ενός έτους από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ

Το παιδάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων, αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 07 Σεπ 2025 | 09:09

Εκτός λειτουργίας ολόκληρη η γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τεχνικούς λόγους, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί σε ολόκληρο το μήκος της γραμμής και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ 07 Σεπ 2025 | 08:55

Mαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο δύο δικαστικοί και δύο αστυνομικοί - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Πέντε… συνομιλητές της "μαφίας των Χανίων", μπαίνουν στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για ύποπτες πράξεις.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 07 Σεπ 2025 | 08:30

Μετρό Αθήνας: Τέλη του 2029 ολοκληρώνεται η Γραμμή 4 - Επεκτείνεται προς Ιλιον η Γραμμή 2, οι τρεις νέοι σταθμοί

Περίπου στα τέλη του 2029 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας για να παραδοθεί στη συνέχεια στους πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ 07 Σεπ 2025 | 06:00