Η Κονσίτα νικήτρια της Eurovision

Η Κονσίτα -η γυναίκα με το μούσι- επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε την πρώτη θέση στη Eurovision. Νίκη του σεβασμού, λέει ο αυστριακός υπουργός Πολιτισμού. Eικοστή η Ελλάδα.

SHARE THIS
0
SHARES

Η Κονσίτα αφιέρωσε τη νίκη της σε κάθε έναν που πιστεύει σε έναν μέλλον με κάθε είδους ελευθερία.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία η αυστριακή συμμετοχή ήταν και μαθηματικά πρώτη, αφήνοντας πίσω της την Ολλανδία και τη Σουηδία, που μέχρι κάποια ώρα διεκδικούσαν επίσης την πρωτιά. H Aυστρία είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη της νίκη στο θεσμό με την προηγούμενο το 1966! Νίκη του σεβασμού, λέει ο αυστριακός υπουργός Πολιτισμού.

Στην 20η θέση η Ελλάδα

Η ελληνική συμμετοχή με το rise up, ξεσήκωσε την αρένα, αλλα έκανε rise..down, σημειώνοντας  τη χειρότερη βαθμολογική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας στην 20η θέση σε σύνολο 26 συμμετεχόντων. Οι Freaky Fortune και Riskykidd συγκέντρωσαν μόλις 35 βαθμούς, αλλά παρόλα αυτά καταχειροκροτήθηκαν.

Την Ελλάδα ψήφισαν: Αζερμπαϊτζάν 4, Αλβανία 2, Ρωσία 4, Μάλτα 1, Ηνωμένο Βασίλειο 2, Αρμενία 7, Λευκορωσία 6, Ισραήλ 2, Ιταλία 3, Γεωργία 4. Η Κύπρος δεν συμμετείχε στο φετινό διαγωνισμό.

...Πολιτικοποιημένη Eurovision

Ο φετινός διαγωνισμός δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Κάθε φορά που η Ρωσία έπαιρνε υψηλή βαθμολογία μερίδα του κοινού προχωρούσε σε αποδοκιμασίες. Ωστόσο, στη ψηφοφορία της η Ουκρανία έδωσε 4 βαθμούς στη Ρωσία. Η Ουκρανία εξασφάλισε την 6η θέση (113 βαθμοί) και η Ρωσία την 7η θέση (89 βαθμούς).

Φωτογραφίες: REUTERS


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook