Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Mega

Το μεσημέρι της Τρίτης διεξήχθη άλλο ένα κρίσιμο ΔΣ με στόχο να βρεθεί λύση και τα στελέχη του Mega περιέγραψαν σε δραματικούς τόνους το αδιέξοδο.

korufwnetai-i-agwnia-gia-tin-tuxi-tou-mega
SHARE THIS
0
SHARES

Από μια κλωστή κρέμεται κυριολεκτικά το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega και των περίπου 500 εργαζομένων του, με την αγωνία να κορυφώνεται για το αν θα συμφωνήσουν οι μέτοχοι και οι τράπεζες για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα δώσει το φιλί της ζωής στο κανάλι. 

Το μεσημέρι της Τρίτης διεξήχθη άλλο ένα κρίσιμο ΔΣ με στόχο να βρεθεί λύση και τα στελέχη του Mega περιέγραψαν  σε δραματικούς τόνους το αδιέξοδο. 

Ο υποψήφιος να εισέλθει στη μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο κ. Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε δηλώνοντας ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνταχθεί ένα πρακτικό, στο οποίο οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών, προκειμένου οι τελευταίες να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ.

Όργιο φημών

Νωρίτερα σήμερα, όργιο φημών έφερε τον τηλεοπτικό σταθμό κοντά στους «τίτλους τέλους», καθώς πληροφορίες από τη συνεδρίαση του ΔΣ ανέφεραν ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού. 

Σε περίπτωση οριστικού αδιεξόδου, την τύχη του μεγάλου καναλιού θα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου οι τράπεζες. 

Η προθεσμία του ενός μήνα για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου (ύψους 88 εκατ. ευρώ) έληξε χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν. Συνολικά το Mega καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια, εκτός κι αν επέλθει συμφωνία μεταξύ των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook