Μετά το σούπερ μάρκετ, η πιο αυτονόητη κίνηση είναι να ανοίξεις το ψυγείο και να αρχίσεις να τακτοποιείς σακουλάκια και συσκευασίες. Όμως, πίσω από αυτό την φαινομενικά απλή τακτοποίηση κρύβεται μια μικρή επιστήμη. Η θέση αποθήκευσης κάνει τη διαφορά στη φρεσκάδα και την ασφάλεια. Γιατί το πού θα βάλεις το γάλα ή τα αυγά δεν είναι απλώς θέμα πρακτικότητας, αλλά διατήρησης. Η πόρτα, για παράδειγμα, μοιάζει η πιο βολική επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο ασταθές σημείο του ψυγείου: κάθε άνοιγμα φέρνει κύματα ζεστού αέρα, κάνοντας ορισμένα τρόφιμα πιο ευαίσθητα στην αλλοίωση.
Γιατί δεν βάζουμε ευαίσθητα τρόφιμα στην πόρτα
Η πόρτα του ψυγείου είναι το πιο "ζεστό" σημείο. Κάθε φορά που ανοίγει, ο ζεστός αέρας μπαίνει και η θερμοκρασία εκεί ανεβοκατεβαίνει. Αυτές οι διακυμάνσεις μειώνουν τον χρόνο συντήρησης και αυξάνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης.
Σωστή θερμοκρασία ψυγείου: έως 4 °C ή χαμηλότερα. Ιδανικά βάλε ένα απλό θερμόμετρο για να είσαι σίγουρη.
Δες τη συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr