
Δυο μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου τα Χριστούγεννα.
Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το γιορτινό τραπέζι, που θα είναι πιο πλούσιο και γευστικό από ποτέ. Σκέφτεστε ακόμα όμως το γλυκό που θα ετοιμάσετε για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας την ημέρα των Χριστουγέννων; Αυτό δεν είναι άλλο από τον συγκλονιστικό κορμό κάστανο.
Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μιας συνταγή που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Πετρεζίκης: Συνταγή για κορμό κάστανο
Υλικά
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65%
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10x20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr