
Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο απλά υλικά που έχετε στο ψυγείο σας, φτιάχνοντας αλμυρούς λουκουμάδες του Ακη Πετρετζίκη, με τυρί, ζαμπόν και πιπεριά εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη καρέ
140 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
ρόκα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πιπεριά, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Πλάθουμε σε 16 μπαλάκια των 30 γρ. και μεταφέρουμε στο ταψί.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος, και σερβίρουμε με ρόκα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr