
Cheesecake brownies που συνδυάζει δύο υπέροχες γεύσεις αγαπημένων γλυκών.
Μία φορά να δοκιμάσετε αυτό το φανταστικό γλυκό και θα γίνει το αγαπημένο σας! Τη συνταγή για αυτό το θεϊκό γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά αυτό το καλοκαίρι, βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Συνταγή για Cheesecake brownies
Υλικά
125 gr σοκολάτα
125 gr βούτυρο
100 gr αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 gr ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3 συσκ. συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
270 gr ζάχαρη, (1⅓ φλ.)
30 gr κορν φλάουρ, (3 κ.σ)
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά
160 gr κρέμα γάλακτος, (2/3 φλ.)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
60 gr λιωμένη σοκολάτα
1 συσκ. μπισκότα γεμιστά
1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC και βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι.
Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα για το cheesecake brownies με αλουμινόχαρτο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ – 30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή.
Κάνουμε μια στρώση μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ.
Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα.
Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. τυρί κρέμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε). Aνακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα, πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα.
Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα για το cheesecake browinies και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.
Θα ψήσουμε το γλυκό σε μπεν μαρι.
Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό, και βάζουμε μέσα γλυκό. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το cheesecake brownies να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο.
Έπειτα το ξεφορμάρουμε.
Αλείφουμε γύρω-γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε το cheesecake brownies με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr