
Το πιο απλό γλυκό που θα λατρέψεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά! Ενα τέλειο cheesecake με πραλίνα, πανεύκολο, με 4 μόνο υλικά.
Θα σου πάρει περίπου 15 λεπτά στην κουζίνα και άλλες 3 ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.
Η υπέροχη αυτή συνταγή ανήκει στον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη και τη βρήκαμε στο coolartisan.gr.
Cheesecake με πραλίνα και πουράκια
Υλικά
250 γρ. πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (συν έξτρα 20-24 πουράκια για τα τοιχώματα του cheesecake)
80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
400 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε μια ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Εναλλακτικά το φτιάχνουμε σε ό,τι παρόμοιο σκεύος έχουμε.
Βάζουμε τα πουράκια και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ίσως, ανάλογα το μέγεθος του μπλέντερ, χρειαστεί να τα χτυπήσουμε σε δύο δόσεις.
Βάζουμε στη βάση από το τσέρκι μας το μείγμα των Caprice Παπαδοπούλου και απλώνουμε με τα δάχτυλα (ή τη βάση ενός ποτηριού) να πάει παντού.
Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση περίπου 20-24 πουράκια και τα στερεώνουμε περιμετρικά στο τσέρκι μας.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το τυρί με την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr