
Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εύκολα και γρήγορα απολαμβάνετε τη δροσιά του μόνοι σας ή με φίλους. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
100 gr βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
750 gr μασκαρπόνε
2 λάιμ ξύσμα και χυμό
100 gr στέβια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Φύλλα μέντας
300 gr φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες μούρα βατόμουρα)
Λίγη στέβια
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
Στρώνουμε την επιφάνεια.
Το παγώνουμε για 2 ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας.
Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr