X

Δίπλες: Πώς θα τις φτιάξετε γρήγορα - Η συνταγή για τις πιο τραγανές και τέλεια μελωμένες [βίντεο]

Τραγανές και τέλεια μελωμένες δίπλες.

Γράφει: TheToc team

Από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι δίπλες.

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο εύκολη συνταγή για τραγανές και τέλεια μελωμένες δίπλες.

Το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε αναλυτικά τα συστατικά και τη διαδικασία:

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά
  • 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. νερό
  • 2 στικ κανέλα
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • καρύδια, σπασμένα

Για τις δίπλες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Το μείγμα δεν θα δέσει καλά στο μίξερ. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
  • Μόλις σχηματίσουμε τη ζύμη με τα χέρια μας τη μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη τότε προαιρετικά βάζουμε το νερό.
  • Κόβουμε σε 5 κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.
  • Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις δίπλες για 5 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.