
Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου με τρεις διαφορετικές σοκολάτες, πλούσια αλατισμένη καραμέλα και βάση από τα αγαπημένα μουστοκούλουρα που θα σε ξετρελάνει!
Την τέλεια και πολύ απλή συνταγή, βρήκαμε από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.
Συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και αλατισμένη καραμέλα
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ μουστοκούλουρο
100 γρ λιωμένο βούτυρο
200 γρ μαύρη σοκολάτα
Για την λευκή στρώση σοκολάτας
500 γρ λευκή σοκολάτα
80 γρ βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Για την αλατισμένη καραμέλα
120 γρ βούτυρο
230 γρ καστανή ζάχαρη
230 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/2 κ.τ.γ αλάτι
200 γρ φιστίκι αράπικο
Για την επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
400 γρ σοκολάτα γάλακτος
60 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για την βάση
Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×30 Βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Λιώνουμε την σοκολάτα και την βάζουμε πάνω από την στρώση με το μουστοκούλουρο.
βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να προχωρήσουμε το επόμενο στάδιο.
Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και αλατισμένη καραμέλα μέσα σε 30 λεπτά!
Για την λευκή στρώση σοκολάτας
Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρι.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί, προσοχή μην μας κολλήσει.
Το προσθέτουμε στην λιωμένη ζέστη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαριζ, προσοχή πρέπει να είναι και τα δυο ζεστά για να μην μας παγώσει το μείγμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης .
Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα που έχει παγώσει και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Γλυκό ψυγείου με 3 σοκολάτες και αλατισμένη καραμέλα μέσα σε 30 λεπτά!
Για την αλατισμένη καραμέλα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, την κρατάμε ζέστη.
Βάζουμε την καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι στο κέντρο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να λιώσει, προσοχή μην μας καεί.
Προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, να σπάσουν οι σβόλοι της ζάχαρης και να δέσει λίγο η ζεστή σάλτσα καραμέλας.
Τέλος αφαιρούμε και προσθέτουμε το φιστίκι.
Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και προσθέτουμε την αλατισμένη καραμέλα.
Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr