
Η γλυκιά αγκαλιά της σοκολάτας συναντά το φρέσκο, εσπεριδοειδές άρωμα του πορτοκαλιού και κάνει αυτό το γλυκό μοναδικό.
Μια απόλαυση για τις αισθήσεις, αυτή η σοκολατένια δημιουργία συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη υφή της σοκολάτας με το φρουτώδες άρωμα του πορτοκαλιού.
Τη συνταγή για αυτό το πολύ εύκολο γλυκό τη βρήκαμε από τον food blogger Πέτρο Μαουνατζή.
Συνταγή: Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και πορτοκάλι
Υλικά
Για τη βάση
300γρ Μπισκότα ΟΡΕΟ
100γρ Βούτυρο
Για την κρέμα
400γρ Κρέμα Γάλακτος
3 κουτ σούπας Κακάο
125 γρ λιωμένη Κουβερτούρα σοκολάτα
απο 2 πορτοκάλια Χυμό Πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας Ζάχαρη
Για γαρνίρισμα
Μπισκότα ΟΡΕΟ
Κουβερτούρα σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμο.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 20 εκατ.
Για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να κάνει κορυφές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στην κρέμα το κακάο και την κουβερτούρα τη λιωμένη. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι !
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε να παγώσει για μερικές ώρες.
Στολίζουμε με τριμμένα μπισκότα και σοκολάτα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr