Follow us

Έλληνας ελαιοπαραγωγός με ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει μια αγροδιατροφική επιχείρηση από τη Λακωνία, η οποία κατάφερε να πάρει 100 βραβεία σε αναγνωρισμένους παγκόσμιους διαγωνισμούς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έλληνας ελαιοπαραγωγός με ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει μια αγροδιατροφική επιχείρηση από τη Λακωνία, η οποία κατάφερε να πάρει 100 βραβεία σε αναγνωρισμένους παγκόσμιους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας, αριθμός που αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.

Ο λόγος για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που εδρεύουν στη Σπάρτη και τα τελευταία χρόνια έχουν «εντυπωσιάσει» τις διεθνείς αγορές με την ποιότητα των βιολογικών τους προϊόντων. Πρόκειται για μια 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ως κύριο πεδίο δράσης έχει την καλλιέργεια, την παραγωγή και την τυποποίηση αποκλειστικά δικών τους ελαιοπροϊόντων.

Έλληνας ελαιοπαραγωγός με ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία έλαβε το 100ο βραβείο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδων παγκοσμίως στην Αμερική, στον NYIOOC 2019 που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Πρόκεται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδων παγκοσμίως και εκεί το βιολογικό Αγουρέλαιο τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο, ανάμεσα σε 903 δείγματα ελαιολάδων από όλο τον κόσμο.

«Η βράβευση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία για εμάς, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ελληνική ελαιοκομία και σηματοδοτεί μια νέα εποχή δημιουργίας και εξέλιξης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης των βιολογικών ελαιώνων, Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει εξαγωγικό χαρακτήρα καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Σακελλαρόπουλος, «αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε 16 χώρες, όπου διαθέτουμε το 90% της παραγωγής μας. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε καινοτόμα βιολογικά ελαιοπροϊόντα υψηλής ποιότητας, με μοναδική γεύση και αρώματα, αλλά κυρίως με υψηλή αξία για την υγεία του ανθρώπου. Ελαιοπροϊόντα με ταυτότητα και χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας που ανήκουν στα βιολογικά λειτουργικά τρόφιμα».

Ξεκίνησαν να καλλιεργούν με βιολογικά πρότυπα από το 1992, όταν και η βιολογική καλλιέργεια ήταν «εντελώς άγνωστη στην Ελλάδα» και υπογραμμίζουν ότι «η ενασχόληση μας με τη βιολογική καλλιέργεια είναι μια συνειδητή επιλογή».

Η περιοχή της Σπάρτης επιλέχθηκε λόγω των συνθηκών, όπως το κλίμα, το έδαφος, η μηδενική περιβαλλοντική ρύπανση κ.ά. που «είναι ιδανικές για την καλλιέργεια ελιάς, που γίνεται παραδοσιακά στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Γιώργος Σακελλαρόπουλος και συμπλήρωσε: «Στόχος μας δεν ήταν ποτέ να παράγουμε τεράστιες ποσότητες ελαιολάδου και ελιών με αποτέλεσμα τη χαμηλή ποιότητα. Για το λόγο αυτό εξειδικευτήκαμε στην παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες διαδικασίες παραγωγής, αλλά και επιτραπέζιων ελιών, με μοναδική γεύση και πολύ υψηλά επίπεδα υγειοπροστατευτικών συστατικών».

Το πεδίο στο οποίο διαγωνίζονται και διακρίνονται δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς απέναντί τους έχουν τεράστιο διεθνή ανταγωνισμό, από επιχειρήσεις προερχόμενες από 36 ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τουρκία, οι Η.Π.Α., η Αργεντινή, η Χιλή και άλλες χώρες.

Όπως λέει ο κ. Σακελλαρόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι βραβεύσεις μας, συνειδητά, αφορούν μόνο το εσωτερικό της συσκευασίας, το ίδιο το προϊόν, και όχι το ντιζάιν, το μάρκετινγκ ή τη συσκευασία» και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς που συμμετέχουμε η διαδικασία δοκιμής είναι η τυφλή γευσιγνωσία με βάση διεθνή πρότυπα. Δηλαδή, οι κριτές και γευσιγνώστες δεν γνωρίζουν ποιο ελαιόλαδο ή ποιες επιτραπέζιες ελιές δοκιμάζουν, διατηρώντας υψηλά στάνταρντ δοκιμής».

«Δημιουργούμε προϊόντα με σημαντικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία»

Η όλη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων γίνεται από δική τους παραγωγή. Όπως λένε οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «είμαστε ο ορισμός και η εφαρμογή του "single estate", κάτι το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα διεθνώς».

Στόχος από την αρχή ήταν η δημιουργία τροφίμων, που όχι μόνο θα προσφέρουν την αίσθηση κορεσμού αλλά θα έχουν και αποδεδειγμένα σημαντικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη που παρακολούθησε την επίδραση των ελιών Καλαμών στο λιπιδαιμικό προφίλ των ανθρώπων. Σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οι ερευνητές και επιστήμονες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μελέτησαν πολλά εμπορικά δείγματα ελιών, από όλη την Ελλάδα, και κατέληξαν ότι οι ελιές από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου περιέχουν 5 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά (φαινόλες – τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη).

Παράλληλα, τα βιολογικά ελαιόλαδα τους αξιοποιούνται και συμμετέχουν στην τριετή έρευνα «Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής» που πραγματοποιείται από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και τη σχολή Δημόσιας Υγείας, στην καθημερινή διατροφή 1.000 εθελοντών πυροσβεστών σε 44 πυροσβεστικούς σταθμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο είναι ελληνικό»

Μόλις πριν από λίγο καιρό, ένα από τα ελαιόλαδα που παράγεται από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, κατέκτησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR 2018, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα. Το ελαιόλαδο «Majestic Blend Evoo», όπως είναι και η επωνυμία του προϊόντος, μόλις κυκλοφόρησε κατάφερε να βρεθεί αμέσως στην κορυφή της κατηγορίας του, φέρνοντας έτσι και «την Ελλάδα για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου» όπως λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Ξεχωριστή ήταν επίσης το 2012 η πρώτη βράβευση της επιχείρησης που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, στο διαγωνισμό Great Taste Awards, με διπλό χρυσό αστέρι στις ελιές Τέλιες, ανάμεσα σε 10.000 τρόφιμα από όλο τον κόσμο, όπως και επίσης το 2017, όταν το αρωματικό τους ελαιόλαδο «Συλλεκτικόν» βρέθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως βάσει της κατάταξης EVOOWR.

Συμμετοχές και βραβεύσεις στους σημαντικότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως

Οι πλέον αναγνωρισμένοι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχουν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο LAIOOC στο Λος Άντζελες, o NYIOOC στην Νέα Υόρκη, τα Great Taste Awards στο Λονδίνο, o ITQI στις Βρυξέλλες, ο OliveJapan στην Ιαπωνία, ο παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικών ελαιολάδων BIOL στην Ιταλία, o LIOOC στο Λονδίνο, ο Terraolivo στο Ισραήλ, ο Olivinus στην Αργεντινή, ο JOOP στην Ιαπωνία, o EVOIOOC στην Ιταλία, κ.ά.

«Πλέον, συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς που αφορούν την υγεία και συγκεκριμένα επιβραβεύουν προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες υγειοπροστατευτικών συστατικών, όπως είναι τα Aristoleo High Phenolic Awards, όπου έχουμε διακριθεί για τρία συναπτά έτη με τις βιολογικές ελιές που περιέχουν τα περισσότερα υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως», τονίζει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Έλληνας ελαιοπαραγωγός με ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων - εικόνα 2

*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο Αθηναϊκο - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον κ. Γιώργο Σακελλαρόπουλο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

17 Οκτ 2025 | 09:57

Μac & cheese με 3 υλικά- H πιο εύκολη εκδοχή του κλασικού, αμερικάνικου πιάτου

Μac & cheese με πλούσια τυρένια σάλτσα που θα φτιάξεις πολύ εύκολα!

16 Οκτ 2025 | 12:30

Εναλλακτική καρυδόπιτα σαν κέικ χωρίς ζάχαρη - Ελαφριά και πεντανόστιμη

Λαχταριστό κέικ με καρύδια και χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη και ενοχές!

16 Οκτ 2025 | 10:21

Τραχανόπιτα στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Μια πανεύκολη και γρήγορη τραχανόπιτα με φύλλο κρούστας.

15 Οκτ 2025 | 10:16

Ιαβέρης: "Στο τρακάρισμα θα δουν το παιδί να τρυπάει το τζάμι"

Η σημασία του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο, σε γλαφυρή απόδοση από τον θρυλικό Ιαβέρη.

15 Οκτ 2025 | 09:57

Light ραβανί με 3 υλικά - Χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι

Αυτό το ραβανί μπορείς να το φτιάχνεις κάθε μέρα! 'Εχει γιαούρτι και το πιο light σιρόπι.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 15 Οκτ 2025 | 07:21
14 Οκτ 2025 | 11:10

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι - Το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή

Μια γρήγορη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που γίνεται πανεύκολα με σιμιγδάλι, φέτα και γιαούρτι.

13 Οκτ 2025 | 15:04

Γιατί οι παππούδες από την πλευρά του μπαμπά δεν έχουν τόση επαφή με τα εγγόνια όσο της μαμάς; Μια ενδιαφέρουσα έρευνα

Πολλοί άνθρωποι έχουν ισχυρότερους δεσμούς με τους συγγενείς από την πλευρά της μητέρας. Γιατί; Μία ενδιαφέρουσα έρευνα για το μητρογραμμικό πλεονέκτημα..

13 Οκτ 2025 | 12:30

Σιμιγδαλόκρεμα με γεύση μηλόπιτα: Η πιο comfort συνταγή του φθινοπώρου

Ένας απόλυτος συνδυασμός που θα σε ξετρελάνει!

13 Οκτ 2025 | 11:43

Κλαμπ σάντουιτς στο τηγάνι: Η φανταστική συνταγή του Άκη με κοτόπουλο είναι το βραδινό που θα φτιάχνεις συνέχεια

Το πιο νόστιμο club sandwich με κοτόπουλο, αυγό, μπέικον και μια παραλλαγή της κλασικής Caesar sauce!

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 08:24

Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ με κακάο - Πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ

Το απόλυτο κέικ! Έχει σοκολάτα, είναι αφράτο, νόστιμο και δεν χρειάζεται μίξερ.

11 Οκτ 2025 | 14:04

Ένας single μπαμπάς άφησε τη δουλειά του ως δικηγόρος για να μεγαλώσει τα παιδιά του- Η 11χρονη κόρη του έχει πάρει ήδη 2 πτυχία!

Η ιστορία του Rafael Perales που αποφάσισε ότι τα παιδιά του έχουν πάντα προτεραιότητα στη ζωή του!

11 Οκτ 2025 | 14:02

AI και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε οι γονείς για τα όρια στη χρήση των chatbots

Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς- σύμφωνα με τον Jonathan Haidt -για να περιορίσουν την αλληλεπίδραση των παιδιών τους με chatbots και να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία.

11 Οκτ 2025 | 09:45

"Superwoman syndrome": Οδηγός επιβίωσης για να μην νιώθεις ότι... πρέπει να τα προλάβεις όλα

Μάθε τι είναι το "Superwoman syndrome" και πώς δεν θα πέσεις κι εσύ στην παγίδα του.

10 Οκτ 2025 | 09:52

Βάφλες της στιγμής: Εύκολες και τραγανές με 3 υλικά

Με αυτά τα υλικά οι βάφλες θα γίνουν τραγανές απ'έξω και αφράτες από μέσα!

10 Οκτ 2025 | 07:07

Πέντε μανικιούρ που κάνουν κάθε εμφάνιση να δείχνει πιο ακριβή

Αυτά τα 5 nail looks κάνουν ακόμα και το πιο απλό outfit να δείχνει πολύ πιο ακριβό απ’ ό,τι είναι.

09 Οκτ 2025 | 22:43

3 κρέμες φαρμακείου που εξαφανίζουν τις ρυτίδες από λαιμό και ντεκολτέ

Ο λαιμός προδίδει την ηλικία πιο γρήγορα απ’ ό,τι το πρόσωπο και δυστυχώς είναι το σημείο που παραμελούμε περισσότερο στην περιποίησή μας.

09 Οκτ 2025 | 11:24

Εύκολη τυρόπιτα ακορντεόν με αραβικές πίτες

Φτιάξε την πιο εύκολη τυρόπιτα ακορντεόν με αραβικές πίτες. Μια γρήγορη, τραγανή και πεντανόστιμη συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά!

08 Οκτ 2025 | 14:35

Citizen Jim – Νέο single "Tossed Away"

Ένα νέο μουσικό και εννοιολογικό κεφάλαιο για το συγκρότημα.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 08 Οκτ 2025 | 07:07

Φανταστικό και αφράτο κέικ μήλου με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη

Υπέροχο, αφράτο κέικ μήλου με γιαούρτι και χωρίς λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη.

07 Οκτ 2025 | 10:40

Υπάρχει ένα όσπριο πρωταθλητής σε θρεπτικά συστατικά - και όχι δεν είναι (μόνο) οι φακές

Το υποτιμημένο όσπριο που αγαπούν οι γιαγιάδες, είναι αυτό που πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας - η φανταστική συνταγη για ψητά κεφτεδάκια με μαυρομάτικα.

07 Οκτ 2025 | 10:10

Ομελέτα με αραβική πίτα: Φανταστικά εύκολη, υπέροχα χορταστική - η go-to συνταγή του Άκη όταν δεν έχεις μαγειρέψει

Αυτή η ομελέτα με τορτίγια είναι η καλύτερη ιδέα όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις.

ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 07 Οκτ 2025 | 06:49

Υγιεινό κέικ βρώμης με κανέλα - Χωρίς αλεύρι, αυγά και ζάχαρη

Είναι από τα πιο εύκολα κέικ που μπορείτε να έχετε έτοιμο σε μερικά λεπτά, έχει λίγες θερμίδες και μπορείτε να το απολαμβάνετε κάθε πρωί ή απόγευμα με τον καφέ σας.

06 Οκτ 2025 | 16:30

Άνθος αραβοσίτου βανίλια: Η σπιτική συνταγή για την αγαπημένη ζεστή κρέμα σε 5'

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου – ζεστή ή κρύα, όπως την αγαπούσες στα παιδικά σου χρόνια.

06 Οκτ 2025 | 14:00

Σπιτικό ελιόψωμο: Έυκολο, τραγανό και ιδανικό για σάντουιτς

Απογείωσε το πρωινό ή το σνακ σου με σπιτικό, αφράτο ελιόψωμο γεμάτο νοστιμιά.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 06 Οκτ 2025 | 09:24

Υγιεινό και αφράτο carrot cake χωρίς ζάχαρη - Με φθινοπωρινά αρώματα

Συνταγή για τέλειο, αρωματικό, αφράτο και φθινοπωρινό carrot cake.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 05 Οκτ 2025 | 09:20

Πανεύκολο κέικ μπαχαρικών χωρίς ζάχαρη - Κρύβει όλα τα αρώματα του φθινοπώρου

Αυτό το φθινοπωρινό κέικ όχι μόνο δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, αλλά δεν έχει και ζάχαρη!

03 Οκτ 2025 | 11:01

Τα φρούτα και λαχανικά του Οκτωβρίου που θα σε γεμίσουν υγεία και ενέργεια

Την επόμενη φορά που θα πας στον μανάβη θα ξέρεις τι να βάλεις στο καλάθι σου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Οκτ 2025 | 10:23

Muffins πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας - Αφράτα και πανεύκολα

Αφράτα muffins με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά ακαταμάχητα.

03 Οκτ 2025 | 10:16

Η viral μπουγάτσα που θα φτιάξεις μόνο με 3 υλικά

Νόστιμη, σπιτική και χωρίς κόπο!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Οκτ 2025 | 08:32

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες, το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου

Η εποχή της κολοκύθας έφτασε και οι συνταγές στις οποίες μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε -είτε γλυκιά είτε αλμυρή- είναι δεκάδες.

02 Οκτ 2025 | 06:00

Σοκολατένια σιμιγδαλόκρεμα του λεπτού - Με μόνο 160 θερμίδες

Η πιο ελαφριά σοκολατένια κρέμα έτοιμη σε λίγα λεπτά.

01 Οκτ 2025 | 14:40

Ξύδι με σόδα για πλύσιμο φρούτων και λαχανικών; Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις;

Δες γιατί ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας δεν τα καθαρίζει, τελικά.

01 Οκτ 2025 | 10:52

5 τροφές που είναι πιο θρεπτικές από τα γνωστά superfoods

Δεν το φανταζόσουν, αλλά αυτά τα 5 τρόφιμα, που συχνά έχουμε στην κουζίνα μας, κρύβουν απίστευτη διατροφική δύναμη.

01 Οκτ 2025 | 10:29

Κέικ που δίνει ενέργεια: Με γιαούρτι και άλλα 2 υλικά!

Εύκολο κέικ που είναι θρεπτικό και σου δίνει ενέργεια

30 Σεπ 2025 | 12:03

Βραστά αυγά ή ομελέτα: Τι είναι καλύτερο για απώλεια βάρους

Τα αυγά είναι σύμμαχος στη δίαιτα, αλλά ο τρόπος μαγειρέματος κάνει όλη τη διαφορά.

30 Σεπ 2025 | 10:48

Τι αποκαλύπτουν τα μαλλιά των παιδιών για την ψυχική τους υγεία

Όσα δεν φαίνονται στο hairstyle τους: Τι λένε τα μαλλιά των παιδιών για τη ψυχική τους κατάσταση.

30 Σεπ 2025 | 09:48

Μπισκότα πραλίνας με 3 υλικά: Θα τα φτιάξεις σε 10 λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή για τα πιο γευστικά μπισκότα

ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Σεπ 2025 | 07:45

Μηλοπιτάκια express στο airfryer - Light, τραγανά και λαχταριστά

Ηρθε η εποχή της μηλόπιτας και το σπίτι θα μυρίσει φρέσκα μήλα και κανέλα!

30 Σεπ 2025 | 06:24

Εσύ ξέρεις τον κανόνα των 60''; Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα

Είναι το πιο δυνατό beauty upgrade που μπορείς να κάνεις στη ρουτίνα σου!

29 Σεπ 2025 | 09:24

Tο ιαπωνικό κόλπο για να στεγνώνεις τα ρούχα δύο φορές πιο γρήγορα σε εσωτερικό χώρο

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση. Αυτή η έξυπνη ιαπωνική μέθοδος μπορεί να φανεί χρήσιμη.

29 Σεπ 2025 | 09:18

Εύκολη πραλίνα χωρίς ζάχαρη- Με 3 υλικά

Μόνο με 3 υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Σεπ 2025 | 07:59

Αφράτο και αρωματικό κέικ σοκολάτας με αχλάδια - Ιδανικό για τον καφέ σας

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας με αχλάδια. Ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ σας!

26 Σεπ 2025 | 12:46

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά φακής: Το σπιτικό comfort food που θα ζητάς ξανά και ξανά

Η εναλλακτική που κάνει το κοφτό μακαρονάκι πιο υγιεινό και πεντανόστιμο.

26 Σεπ 2025 | 09:30

Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα με 3 υλικά- Χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά

Με μόνο 3 υλικά μπορείς να την φτιάχνεις συνέχεια για το γλυκό σνακ της οικογένειας!

26 Σεπ 2025 | 09:29

Είναι το παιδί μου έτοιμο για το δικό του κινητό τηλέφωνο;

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις - Plus: το σχεδιάγραμμα που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις!

25 Σεπ 2025 | 17:51

Το μαγικό μυστικό των make-up artists για πρόσωπο χωρίς πρήξιμο

Μηδενικό κόστος, μηδενική πολυπλοκότητα, μέγιστη απόδοση.

25 Σεπ 2025 | 17:33

Τι δεν χρειάζεται να ξέρει το παιδί πριν την Α' Δημοτικού;

Ο δάσκαλος Νίκος Γαλάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξέρουν ανάγνωση ή γραφή πριν το δημοτικό!

25 Σεπ 2025 | 11:40

Αντί για πρωινό καφέ: Το ρόφημα που λατρεύουν όσοι αποφεύγουν την καφεΐνη

Μια υγιεινή επιλογή για καλύτερη πέψη και ενέργεια!

25 Σεπ 2025 | 10:00

Ναπολιτάνα της στιγμής: Η ονειρική μακαρονάδα του Άκη είναι η καλύτερη απάντηση στο "τι να φτιάξω για βράδυ"

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να έχεις πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

24 Σεπ 2025 | 10:26

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αγορίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα επικρατέστερα ονόματα για αγόρια στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

24 Σεπ 2025 | 09:43

Λαζάνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας- Χαμηλά σε θερμίδες, φουλ στην πρωτεΐνη

Μια εύκολη συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Σεπ 2025 | 07:03

Πανεύκολα και λαχταριστά muffins χωρίς μίξερ - Με σταγόνες σοκολάτας, τέλειο σνακ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα muffins με σταγόνες σοκολάτας χωρίς μίξερ!

24 Σεπ 2025 | 06:25

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πετσέτες της κουζίνας;

Οι πετσέτες της κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα, αλλά και τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι.

24 Σεπ 2025 | 06:25
23 Σεπ 2025 | 12:12

Λαχταριστή και φθινοπωρινή: Συνταγή για αχλαδόπιτα χωρίς ζάχαρη

Μια υπέροχη συνταγή για τις αρχές του φθινοπώρου.

23 Σεπ 2025 | 10:18

"Μαμά, με πονάνε τα πόδια!" – Τι σημαίνει όταν το παιδί κουράζεται

Το σωστό παπούτσι και, όπου χρειάζεται, οι ανατομικοί πάτοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την υγεία του.

23 Σεπ 2025 | 10:10

"Από το σχολείο στις δραστηριότητες – Το παιδί σου είναι όλη μέρα όρθιο;"

Τα πόδια τους επιβαρύνονται καθημερινά – ειδικά αν τα παπούτσια που φορούν δεν προσφέρουν σωστή στήριξη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Σεπ 2025 | 07:46

Θεϊκά και υγιεινά brownies μόνο με 2 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο

Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις brownies χρειάζεσαι αλεύρι, αυγά ή φούρνο;

22 Σεπ 2025 | 14:15

Τέλειο σνακ: Συνταγή για φθινοπωρινά "σταφιδομάφιν" με κανέλα - χωρίς ζάχαρη

Το ιδανικότερο σνακ για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.

20 Σεπ 2025 | 22:31

Τα πιο δημοφιλή κοριτσίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα 3 ονόματα που δεν χάνουν "την πρωτιά" τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.