
Αυτή η πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη και φύλλο έχει τη γεύση αλλά δεν έχει όλα αυτά που την κάνουν σούπερ παχυντική. Επίσης είναι και vegan που σημαίνει ότι δεν περιέχει ούτε αυγά.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε πριν την φτιάξετε είναι ότι δεν φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να σκεφτείτε αν την θέλετε χοντρή ή λεπτή και να την ψήσετε στο σωστό ταψί.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη foos blogger Emily Vagia
Συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα
Υλικά
για την πορτοκαλόπιτα
113 γρ. (+ 2 κ.σ.) vegan βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. baking powder
200 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας
122 γρ. vegan γιαούρτι
170 γρ. κρέμα καρύδας
262 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
68 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml. γάλα αμυγδάλου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
για το σιρόπι
350 ml. νερό
130 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας
χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Θέλετε να κρυώσει εντελώς πριν το ρίξετε στην καυτή πορτοκαλόπιτα. Επομένως καλό είναι να το ετοιμάσετε πρώτο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το σιρόπι να γίνει ανακατεύοντας που και που για 10-12 λεπτά. Βγάλτε στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης και το baking powder. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι και την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκι το οποίο θα έχετε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ή θα έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε για 25-30 λεπτά και τσεκάρετε αν έχει γίνει η πορτοκαλόπιτα. Θέλετε να είναι μαλακή, να μην ξεροψηθεί για να μπορέσει να ρουφήξει το σιρόπι.
Βγάλτε από τον φούρνο και ρίξτε το σιρόπι στο γλυκό σας. Αφήστε το για 4-5 ώρες να ρουφηξει όσο περισσότερο σιρόπι γίνεται.
Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα αν θέλετε. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr