
Το κλασικό γιαουρτογλυκό αποκτά ένα δροσερό τουίστ και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 5 λεπτά για να μπει στο ψυγείο.
Υλικά
400 γρ. γιαούρτι
400 ml ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. μπισκότα, χοντροσπασμένα
3 φύλλα ζελατίνης
120 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Βράζουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Σουρώνουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε το νερό που έχουμε βράσει. Διαλύουμε καλά τη ζελατίνη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ένα απλό ταψάκι.
Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr