
Μυρωδιές που θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς. Το ταψί βγαίνει από τον φούρνο, η μπισκοτένια βάση τραγανή, η κρέμα βελούδινη και η κανέλα γεμίζει τον αέρα με αρώματα.
Κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει σε αναμνήσεις, σε παιδικά γέλια και ζεστές αγκαλιές, ενώ η φρέσκια πινελιά της σημερινής συνταγής κάνει τη γεύση ακόμα πιο ξεχωριστή.
Η τραγανή ζύμη και η βελούδινη κρέμα δημιουργούν ένα γευστικό μείγμα που σαγηνεύει τις αισθήσεις.
Τη συνταγή για αυτή την τέλεια γαλατόπιτα που μοσχοβολάει, μας δίνει η food blogger Ελενα Χονδρογιάννη.
Συνταγή: Παραδοσιακή γλυκιά γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο
Υλικά (για ταψί 26 εκ.)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ Ξύσμα λάιμ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
800 γρ. γάλα πλήρες
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr