Μυρωδιές που θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς. Το ταψί βγαίνει από τον φούρνο, η μπισκοτένια βάση τραγανή, η κρέμα βελούδινη και η κανέλα γεμίζει τον αέρα με αρώματα.
Κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει σε αναμνήσεις, σε παιδικά γέλια και ζεστές αγκαλιές, ενώ η φρέσκια πινελιά της σημερινής συνταγής κάνει τη γεύση ακόμα πιο ξεχωριστή.
Η τραγανή ζύμη και η βελούδινη κρέμα δημιουργούν ένα γευστικό μείγμα που σαγηνεύει τις αισθήσεις.
Τη συνταγή για αυτή την τέλεια γαλατόπιτα που μοσχοβολάει, μας δίνει η food blogger Ελενα Χονδρογιάννη.
Συνταγή: Παραδοσιακή γλυκιά γαλατόπιτα με τραγανό φύλλο
Υλικά (για ταψί 26 εκ.)
	ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ 
	300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
	125γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
	100 γρ. ζάχαρη
	1 αυγό
	1 κ.γ Ξύσμα λάιμ
	ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
	800 γρ. γάλα πλήρες
	120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
	200 γρ. ζάχαρη
	3 αυγά
	1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
	Ξύσμα από 1 λάιμ και 1 πορτοκάλι
	ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
	2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
	1/2 κ.γ. κανέλα
	ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
	Ζάχαρη άχνη 
                        Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
                        
                        Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr