
Συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες! Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο.
Υλικά
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα τυριού:
250 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα πραλίνα:
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
προαιρετικά λίγη τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Στρώνουμε τη βάση ενός πυρέξ 21x28 εκ. ή ταψιού (εγώ χρησιμοποίησα μιας χρήσης) με μπισκότα, ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια.
Με το μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν και απλώνουμε το μισό από αυτό μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (5 λεπτά, όχι παραπάνω), προσθέτουμε την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (για να διατηρηθεί έτσι ο όγκος του). Έπειτα, και από αυτό ρίχνω την μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού που βρίσκεται ήδη στο ταψί απλωμένη.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τις στρώσεις μπισκότα- κρέμα τυρί - κρέμα πραλίνα. Τέλος διακοσμούμε με τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 4 ώρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr