
Πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
500 γραμ. χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
1 φλ. φυστικοβούτυρο
20 μπισκότα γεμιστά
4 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας
3-4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας (προαιρετικά).
Για το μείγμα
Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.
Ντύνουμε με μεμβράνη μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Κάνουμε μια στρώση με μπισκότα στη βάση της ντυμένης με μεμβράνη φόρμας.
Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Σε μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας για περισσότερο άρωμα.
Γεμίζουμε τη φόρμα μας με το μείγμα για κέικ.
Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου να σφίξει.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη. Θα πρέπει να αφήσουμε το κέικ για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για να μπορεί να κοπεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr