Follow us

"Hurry Up": Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Hurry Up

" 'Ηταν μία από τις σοβαρότερες δουλειές μου στη Νάξο, στις δύο χρονιές που έμεινα φτιάξαμε αμέτρητα πιάτα - κρατάγαμε τα χαρτάκια για την τρέλα μας και πάλι δεν μπορούσαμε να τα μετρήσουμε" μου λέει ο Χάρης Μπονάνος για να κάνει τη σύνδεση με το 'Avaton 1739', το 'Caya' και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, από όπου καταφθάνει σημαντικό μέρος των πρώτων υλών του για το 'Hurry Up'.

Το αλέγρο και cool street food εστιατόριο μετρά λίγες εβδομάδες ζωής στον αριθμό 34 της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Πριν από αυτό, ο σεφ-πατρόν Μπονάνος είχε περάσει 2 σεζόν στη Νάξο. Κι αν εκεί παρουσίασε μία κουζίνα updated γαστροταβέρνας αλλά και ένα υβρίδιο ναξιω-ιταλικής γευστικής κατεύθυνσης, εδώ επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (για παράδειγμα, η εξαιρετική Μικρή Φάρμα της Νάξου και ο 'Λάρυ' του 'Βασιλαρακιού' είναι από τους βασικότερους προμηθευτές του).

"Αρχικά ήθελα να κάνω μία γαστροταβέρνα κι εδώ. Αλλά προέκυψε κάτι διαφορετικό -θέλω να πιστεύω- στο αθηναϊκό street food. Κάτι value for money και νόστιμο. Αυτή η φάση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, την αγαπώ και θέλω να την εξελίξω. Δε με κουράζει καθώς το αλλάζω διαρκώς με βάση την εποχικότητα, δε σταματώ να βγάζω συνταγές και θεωρώ πως βγάζει αρκετή γεύση" συμπληρώνει.

Επιβεβαιώνω αστραπιαία δοκιμάζοντας μία έξοχη γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος.

Δεν είναι όμως η μόνη πάστα εδώ, καθώς τη διαδέχεται το πιο 'εστιατορικό' πιάτο του μικρού αλλά περιεκτικού μενού: Τα μπουκατίνι με φρέσκο ζυμαρικό παρουσιάζει ταυτόχρονα street food 'αλητεία' και γκουρμέ υπόβαθρο. Βλέπεις, οι τρεις σάλτσες τους (ζωμός κότας, σος μπέικον με κρεμμύδι, μανιτάρι και πιπεριά και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας) δένουν με αγελαδινό βούτυρο σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλεντάρισμα βαθιάς νοστιμιάς. Το χώμα από καμένο βούτυρο που προστίθεται στο φινάλε αφήνει τη δική του πινελιά.

Κορύφωση με open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα (σε καμία των περιπτώσεων μην το ζητήσεις παραπάνω ψημένο από medium) σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης.

Streetfoodάδικο δίχως τηγανητές πατάτες δε γίνεται και ο Χάρης Μπονάνος φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη (και πάλι) από τη Νάξο. Τις πλαισιώνει είτε με μαρμελάδα ντομάτας, είτε με τσάτνεϊ πιπεριάς με κρέμα κράνμπερι, είτε μαγιονέζα-lime.

Κάνεις όποιο pairing γουστάρεις με κρασιά του κτήματος Αποστολίδη (συν κάποιες έξυπνα επιλεγμένες νεοκοσμίτικες προτάσεις) και μπύρες Νύμφη και 608 (βρίσκεις την Pale Ale, προσεχώς έρχεται και η IPA).

Φεύγω με απωθημένα καθώς δεν πρόλαβα να τιμήσω το πολλά υποσχόμενο χοτ ντογκ με λουκάνικο προβατίνας σε ατμιστό πατατόψωμο, με τσιμιτσούρι, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τσίλι και το επιδόρπιο τιραμισού/τσιζκέικ με σιρόπι καφέ που στήνεται α λα μινούτ.

Προσεχώς, στο 'Hurry Up' ετοιμάζονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως events με οινοποιεία, ενώ σύντομα θα σερβίρονται (και) homemade σορμπέ (ροδάκινο, πεπόνι).

Γράφει ο Μπάμπης Δούκας

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

17 Νοε 2025 | 06:00

Λένε πως αυτή είναι μία από τις πιο τίμιες, νέες ταβέρνες της Αθήνας

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 05 Νοε 2025 | 08:19

Το αγαπημένο μπριάμ... αλλιώς - Με όλα τα λαχανικά του φθινοπώρου, είναι λουκούμι

Πολύχρωμα λαχανικά, αρωματικές ρίζες και φρέσκα μυρωδικά μπαίνουν στο ταψί και μεταμορφώνονται σε ένα μπριάμ διαφορετικό – γεμάτο γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

26 Οκτ 2025 | 09:00
24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ 08 Οκτ 2025 | 10:14

Η στιγμή που ο Πάνος Ρούτσι τρώει την πρώτη μπουκιά μετά την απεργία πείνας - Η φωτό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η συγκινητική φωτογραφία του Πάνου Ρούτσι με τη σύζυγό του τη στιγμή που του δίνει την πρώτη μπουκιά φαγητό μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας έξω από τη Βουλή.

07 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 05 Οκτ 2025 | 09:59

Κοτόπουλο: Το "άγιο δισκοπότηρο" του street food - Νέες επενδύσεις με στόχο τη Gen Z

Το τηγανητό κοτόπουλο από comfort food του αμερικανικού Νότου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα στον κλάδο της εστίασης παγκοσμίως.

30 Σεπ 2025 | 06:00

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

29 Σεπ 2025 | 06:00

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

16 Σεπ 2025 | 09:00

Εκεί θα τρώμε φέτος: Όλα τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

14 Σεπ 2025 | 09:00

Για πίτσα-πάρτι στον Κεραμεικό: Τι θα συμβεί σύντομα στον πεζόδρομο της οδού Σαλαμίνος

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 11 Σεπ 2025 | 06:24

Δέκα διατροφικοί μύθοι που πρέπει να ξεχάσουμε μια για πάντα

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε πάνω σε θέματα διατροφής, όπως μεταδίδουν οι ΝΥΤ.

04 Σεπ 2025 | 08:00

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

03 Σεπ 2025 | 09:00

Τι ακριβώς τρως στο Ίλιον: Όλοι κάνουν λόγο για ένα...ιερό σουβλάκι

Post-διακοπών προσαρμογή στο κλεινόν άστυ, με το μέρος όπου το σουβλάκι δεν είναι πρόχειρο φαγητό, αλλά αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και φροντίδας.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 02 Σεπ 2025 | 06:22

Δεν αρκεί να κόψουμε μόνο το αλάτι: Ποια τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπαθειών

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η αποφυγή αλατιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

07 Αυγ 2025 | 09:00

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών συναντάς μια άλλη γεύση της Τήνου

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών, εκεί όπου άλλοτε αντηχούσαν παιδικές φωνές, σήμερα το Serviam συνεχίζει την παράδοση, σερβίροντας γεύσεις που κουβαλούν μνήμες αιώνων.

05 Αυγ 2025 | 09:00

Σε μια αυλή στον Άγιο Δημήτριο, θα φας επικό παϊδάκι

Σε σκηνικό που θυμίζει γειτονιά της παλιάς Αθήνας, οι σχάρες είναι μονίμως ενεργές.

02 Αυγ 2025 | 09:00

Στην Παιανία θα βρεις μία από τις πιο μερακλίδικες ταβέρνες της Αθήνας

Οικεία γεύση, πολύ καλές πρώτες ύλες, ευχάριστο περιβάλλον και ατόφια φιλοξενία κάνουν καλύτερες τις καλοκαιρινές ημέρες στο περιποιημένο αυτό σποτ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ 31 Ιουλ 2025 | 10:42

Viral η γυναίκα που τρώει το τελευταίο γεύμα που της άφησε η μητέρα της πριν πεθάνει - Το συγκινητικό βίντεο

Αφού τρώει το φαγητό, η γυναίκα ξεσπάει σε κλάματα, καθώς την κατακλύζουν οι αναμνήσεις από τη μητέρα της.

09 Ιουλ 2025 | 12:26

Η αρχιτέκτονας που σχεδίασε τα εστιατόρια "Pharaoh" και "Ιώδιο" μιλά στο TheTOC

Συναντήσαμε την αρχιτέκτονα Χρυσοκώνα Μαύρου, του βραβευμένου στα φετινά Grail awards για τον σχεδιασμό του εστιατορίου Pharaoh και του πετυχημένου εστιατορίου "Ιώδιο".

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΛΛΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ 07 Ιουλ 2025 | 19:39

Ένοχη η 50χρονη Αυστραλή που σέρβιρε δηλητηριώδη μανιτάρια στα πεθερικά της: Το πορτοκαλί πιάτο που την πρόδωσε

Αυλαία στη δίκη που συγκλόνισε την Αυστραλία - Ένοχη η 50χρονη που σέρβιρε δηλητηριασμένα μανιτάρια στα πεθερικά της και στον θεία και τη θεία του εν διαστάσει συζύγου της.

03 Ιουλ 2025 | 09:00

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όλα όσα χρειάζεσαι σε έναν οδηγό

Εστιατόρια, μπαρ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και shopping, όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

24 Ιουν 2025 | 09:00

Ρέμα Φλόγα: Το νέο κυκλαδίτικο μπιστρό της Παροικιάς που ψήνει μεράκι στα ξύλα και σερβίρει μνήμη και νοστιμιά

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

20 Ιουν 2025 | 09:00

Ανακαλύψτε το viral σουβλατζίδικο στον Ίλιον

Το viral σουβλατζίδικο των ΔΠ που τυλίγει και σερβίρει άψογα το ιερό δισκοπότηρο του αθηναϊκού street food.

14 Ιουν 2025 | 09:00

Διακοπές 2025: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γευστικό ταξίδι στις γωνιές της Ελλάδας, εκεί όπου το φαγητό γίνεται εμπειρία που θες να ζήσεις ξανά.

05 Ιουν 2025 | 04:00

Σουβλάκι που κολυμπάει: Στην Αμοργό επιπλέει η πιο απροσδόκητη καντίνα της Ελλάδας

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ 04 Ιουν 2025 | 14:41

Έξαλλη Βρετανίδα τουρίστρια στην Κέρκυρα: Πλήρωσε 1.000 ευρώ για 7 μέρες σε all inclusive αλλά έφριξε με το ούζο και τις σαρδέλες

Πήγε στην Κέρκυρα για μία εβδομάδα σε all-inclusive αλλά δεν της άρεσε το ελληνικό φαγητό - Μιλά για διακοπές εφιάλτη και παραπονιέται: "Δεν είχαν αγγλικό φαγητό"

04 Ιουν 2025 | 09:00

Να κάτι που δεν περίμενες: Το διασημότερο σουτζουκάκι της Ελλάδας πάει Μύκονο

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 04 Ιουν 2025 | 06:08

Πιάτο που μυρίζει θάλασσα: Αρωματική γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο, κρασί

Αυτό το καλοκαιρινό πιάτο θα εντυπωσιάσει χωρίς να κουράσει, αφού απαιτεί λιγότερη από μισή ώρα για να ετοιμαστεί.

30 Μαϊ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Σουβλάκι: Τα σουβλατζίδικα της Αθήνας και όχι μόνο που τιμούν το εθνικό μας street food

Σουβλάκι, καλαμάκι, πιτόγυρο, τυλιχτό: όπως κι αν το λες, είτε το προτιμάς παραδοσιακό ή πιο γκουρμέ, σε παραδοσιακή πίτα ή σε ιδιαίτερες εκδοχές της, εδώ θα ανακαλύψεις τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

26 Μαϊ 2025 | 09:00

Η νέα πιάτσα της πόλης: Εκεί βγαίνουν όλοι τώρα

Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει νέες αφίξεις και κάτι να πει.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Μαϊ 2025 | 18:22

Το απόλυτο ζυμαρικό του καλοκαιριού - Λιγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια, που μοσχομυρίζει

Αν ένα πιάτο μυρίζει στην κυριολεξία καλοκαίρι, τότε είναι αυτό!

ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ 13 Μαϊ 2025 | 16:21

Πέθανε ξαφνικά το κορίτσι που δεν έτρωγε: Μέχρι τα 10 δεν είχε φάει τίποτα, στα 15 σιτιζόταν ικανοποιητικά, στα 26 "έφυγε"

Δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις στο ερώτημα γιατί μέχρι τα 10 της είχε πλήρη αποστροφή για το φαγητό - Όλα άλλαξαν, ξαφνικά στα 10

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 11 Μαϊ 2025 | 09:23

Εστίαση: Επέλαση νέων αλυσίδων street food στην Ελλάδα - Πώς η Gen Z καθορίζει τις τάσεις

Υπάρχει μια νέα γενιά με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και όρεξη για φαγητό έξω: η Γενιά Z.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ! 08 Μαϊ 2025 | 09:07

Τέλειο πιάτο με άρωμα καλοκαιριού - Δροσερό, με ντοματίνια και βελούδινη τυρένια σως

Ένα τέλειο και δροσερό πιάτο για το καλοκαίρι, για βραδιές με φίλους στο μπαλκόνι, συνοδεία κρασιού!

05 Μαϊ 2025 | 09:00

Ποιο είναι το αθηναϊκό εστιατόριο που ξεχώρισε στα Όσκαρ της Μπριζόλας

Το Champions League της καρνιβορικής τελειότητας, το World's 101 Best Steak Restaurants, κατέληξε στους φετινούς νικητές - αναλυτικά η λίστα.

04 Μαϊ 2025 | 09:00

Απλά δε χάνονται: Όλα όσα πρέπει να δεις, να κάνεις και να φας τον Μάιο στην Αθήνα

Η πόλη γεμίζει ζωντάνια και ενέργεια, με εκδηλώσεις που συνδυάζουν μουσική, φαγητό, τέχνη και πολιτισμό, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για αξέχαστες εμπειρίες.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 02 Μαϊ 2025 | 14:27

Εκλογή νέου Πάπα: Τα μυστικά του κονκλάβιου - Γιατί οι Καρδινάλιοι δεν επιτρέπεται να τρώνε ολόκληρα κοτόπουλα και ραβιόλια

Εδώ και περισσότερα από 750 χρόνια, αυστηροί κανόνες θέτουν περιορισμούς στο τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φάνε οι καρδινάλιοι.

01 Μαϊ 2025 | 09:00

Ποιο Ελληνικό; Η Γλυφάδα! Με ποιο τρόπο γίνεται η πιο καυτή εστιατορική πιάτσα της πόλης

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

29 Απρ 2025 | 09:00
28 Απρ 2025 | 09:00

Έτσι έμαθε να τρώει η Αθήνα: Τα σημαντικά εστιατόρια της δεκαετίας του 1980 στην πρωτεύουσα

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.

26 Απρ 2025 | 09:00

Ιστορικές, φρέσκες και γαστρονομικές: Οι καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας

Μία updated λίστα με εκείνα τα -παλιά και νέα- μέρη που υμνούν την απλούστερη εκδοχή της οικείας νοστιμιάς στην πόλη.

23 Απρ 2025 | 09:00

"Πού τρως, Δάφνη Καραβοκύρη;": Τα αγαπημένα της εστιατόρια στην Αθήνα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 Απρ 2025 | 12:18

Συνταγή για μαγειρίτσα μοσχομυριστή, αυγολέμονο - Με μυρωδικά, λαχταριστή

Ένα μοσχομυριστό πιάτο μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης!

17 Απρ 2025 | 09:00

Ρολά με αστακό, σούσι και κορυφαίος καφές: Μία βόλτα στην Καψάλη, τη νέα χοτ πιάτσα στο Κολωνάκι

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 17 Απρ 2025 | 07:41

Τι πρέπει να προσέξουμε με τα αυγά και το κρέας το Πάσχα - Οι 10+1 οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Καθώς φτάνουμε στο Πάσχα και προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε μερικούς κανόνες κατά τον χειρισμό των τροφίμων.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ 16 Απρ 2025 | 06:14

Μαγειρίτσα: 3+1 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο - Μυρωδάτη, αχνιστή και με παραλλαγές

Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση και το "Χριστός Ανέστη", σερβίρεται στα σπίτια η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αχνιστή και λαχταριστή.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ 14 Απρ 2025 | 07:22

Η πιο νόστιμη σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι: Σε ψωμί στεφάνι, χρωματιστή και πολύ γευστική

Σαλάτα πασχαλινή πεντανόστιμη που γίνεται το τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό σας τραπέζι!

13 Απρ 2025 | 09:00

Για ούζα, αχινοσαλάτα και μύδια καπνιστά: Η μικρή -και νόστιμη- Βαρβάκειος της Καλλιθέας

Στη "μικρή Βαρβάκειο" των οδών Γρυπάρη και Πλάτωνος, τοπόσημο της πολυπληθούς συνοικίας, βρίσκεις τα πάντα για τα τσιπουράκια της Μεγάλης Εβδομάδας και τα πρώτα ούζα της άνοιξης.

08 Απρ 2025 | 04:49

Ο γιος του καραβομάγειρα που έμαθε τους Έλληνες να τρώνε καλό ψάρι: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο

Τα στοιχεία αλλά και οι λόγοι που καθιστούν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, ναυαρχίδα της ντόπιας γευστικής κουλτούρας που άπτεται της θάλασσας.

03 Απρ 2025 | 09:00

Από ρολά αστακού και καλαμάκι συκώτι μέχρι νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και κορυφαίο burger: Τα νέα street food της Αθήνας

Φρέσκα σποτ που υποστηρίζουν με νόστιμο τρόπο την χεράτη προσέγγιση στο φαγητό.

ΗΠΑ 01 Απρ 2025 | 19:32

Τέλος εποχής: Υπό πτώχευση τα θρυλικά εστιατόρια Hooters – Απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν από το "λουκέτο"

Το εστιατόριο που είναι γνωστό για τις σερβιτόρες με τα… λιγοστά ρούχα, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ 29 Μαρ 2025 | 08:45

Γιατί το φαγητό μας πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά όταν καθόμαστε στο τραπέζι - Τι συμβαίνει όταν τρώμε γρήγορα

Το να τρώτε πολύ γρήγορα έχει συνέπειες, καθώς ο εγκέφαλός σας δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει πότε έχετε χορτάσει

ΕΛΑΦΡΙΑ 25 Μαρ 2025 | 10:11

Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου

Το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά.

25 Μαρ 2025 | 09:00

Για μπακαλιάρο και όχι μόνο: Εστιατόρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Μαρ 2025 | 08:39

Το μυστικό για την καλύτερη σκορδαλιά -Πώς θα σου βγει βελούδινη και ελαφριά

Η μέρα που θα απολαύσουμε τον αγαπημένο μας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ! 23 Μαρ 2025 | 08:34

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο - Τα tips από πασίγνωστο σεφ

Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου είναι αδιαμφισβήτητα ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ 22 Μαρ 2025 | 15:41

Συνταγή: Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου - Με τραγανό κουρκούτι και βελούδινη σκορδαλιά

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος και το πιο τραγανό κουρκούτι, με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά που φάγατε ποτέ!

20 Μαρ 2025 | 09:00

Πού πάμε για φαγητό στον Κεραμεικό

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ 20 Μαρ 2025 | 05:55

Γευστική και κρεμώδης σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου - Η παραδοσιακή συνταγή

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.

19 Μαρ 2025 | 15:00

Επιστήμονες αποκαλύπτουν το κόλπο για να τρως λιγότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις

Δοκίμασε αυτό το έξυπνο κόλπο και κάνε το φαγητό σου να σε χορτάσει.

19 Μαρ 2025 | 09:00

5 νέα μεζεδοπωλεία για την παρέα

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ 16 Μαρ 2025 | 10:45

Το ζευγάρι Ελλήνων που έχει ξετρελάνει τους Νεοζηλανδούς με το greek street food - Πώς έστησαν την επιτυχημένη επιχείρησή τους

Ουρές κάνουν οι Νεοζηλανδοί για να δοκιμάσουν τις ελληνικές γεύσεις - Σαρώνει ο γύρος!

15 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Όσα συνέβησαν στη λαμπερή απονομή

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 32η απονομή του σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, που έφερε στο προσκήνιο τη διαχρονική σχέση υψηλής γαστρονομίας και υψηλής μόδας και κορυφώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του "Gucci Osteria da Massimo Botura".

14 Μαρ 2025 | 09:00

Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.

ΕΚΑΤ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ 12 Μαρ 2025 | 13:11

Τουρκία: Πέθανε από επιπλοκές της παχυσαρκίας 24χρονος TikToker - Έγινε διάσημος τρώγοντας τεράστιες ποσότητες φαγητού

Ο 24χρονος Εφεκάν Κουλτούρ, που έγινε διάσημος στα social media από τα βίντεο κατανάλωσης τεράστιων ποσοτήτων φαγητού.

11 Μαρ 2025 | 09:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025 από το "αθηνόραμα": Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο "Asteria Domus" της Γλυφάδας, σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πλαισιώθηκε θεατρικά με το θέμα "Υψηλή γαστρονομία και υψηλή μόδα – Εκλεκτικές συγγένειες" και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία.

10 Μαρ 2025 | 09:00

Νέα εστιατόρια και μπαρ καταφθάνουν σύντομα και θα γίνουν hotspots

Ένα σπουδαίο μπαρ στα Ιλίσια, μια γαστροταβέρνα στο Μικρολίμανο, ένα κρητικο-βάσκικο καφενείο στην Κυψέλη, ένας φούρνος που θα γίνεται μπαρ και άλλα σημεία που έρχονται.

09 Μαρ 2025 | 09:00

Γνωρίστε τους κορυφαίους σεφ που θα μαγειρέψουν στους Χρυσούς Σκουφους 2025

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κουζίνα της "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στη Φλωρεντία, η Karime Lopez και ο Takahiko Kondo μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά ενσταντανέ της συναρπαστικής τους πορείας λίγο προτού βρεθούν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν και μαγειρέψουν το diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 10/3 στο "Domus" της Γλυφάδας.

07 Μαρ 2025 | 09:00

Τα κρασιά, τα ούζα και τα τσίπουρα της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέες γεύσεις και υγιεινές διατροφικές επιλογές, με φαγητά και ποτά που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιόδου.

04 Μαρ 2025 | 09:00

Τα πρώτα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν στην Αθήνα το 2025

Οι έως τώρα πιο αξιόλογες αφίξεις του 2025, σε μια σκηνή που δε σταματά στιγμή να μεγαλώνει.

03 Μαρ 2025 | 09:00

Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι που θα ξεκοκαλίσεις τη Σαρακοστή

Σε ένα αφιέρωμα συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ουζερί για ψάρια, θαλασσινά, κρασιά και αποστάγματα στην Αθήνα, τα οποία θα απολαύσεις όλη την Σαρακοστή.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 26 Φεβ 2025 | 10:49

Η πιο τέλεια αλμυρή γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο - Το απόλυτο πιάτο των Αποκριών

Η καλύτερη πίτα για τις Απόκριες και την εβδομάδα της Τυρινής που διανύουμε, είναι η γαλατόπιτα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 25 Φεβ 2025 | 12:29

Συνταγή για την πιο μυρωδάτη σπιτική λαγάνα - Με γλυκάνισο και μαχλέπι

Τραπέζι Καθαράς Δευτέρας χωρίς τα πατροπαράδοτα σαρακοστιανά και την αγαπημένη λαγάνα, δεν γίνεται!

25 Φεβ 2025 | 09:00

Ιταλικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Με μερακλήδικους μεζέδες, πληθωρικές σούπες ή υποδειγματικές μακαρονάδες, άγνωστα ιταλικά κλασικά ή ξεχασμένες παραδόσεις σε εμπνευσμένες αναδιατυπώσεις, τα ιταλικά της Αθήνας παρουσιάζουν φέτος ένα πρόσωπο της γειτονικής κουζίνας που υπενθυμίζει πως, όσο κι αν αγαπάμε την ιταλική γεύση, ίσως δεν την γνωρίζουμε όσο καλά νομίζουμε.

21 Φεβ 2025 | 11:58

Σε ποια νέα εστιατόρια τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις αλλά και να ψηφίσεις το επόμενο αγαπημένο σου κρεατοφαγικό στέκι στην πόλη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ 20 Φεβ 2025 | 14:00

Συνταγή: Η πιο νόστιμη και εύκολη λαγάνα χωρίς μίξερ και ζύμωμα

Βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή για λαγάνα που σίγουρα θέλετε να δοκιμάσετε φέτος.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 20 Φεβ 2025 | 09:37

Τσικνοπέμπτη: Αυτές οι πατάτες βουτύρου είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα κρεατικά σας

Απολαύστε τες σαν ελαφρύ γεύμα και βάλτε τες πλάι σε κρεατικά στο σημερινό τραπέζι και όχι μόνο.

18 Φεβ 2025 | 09:00

Πού θα φάμε τα πιο λιχούδικα κρέατα αυτή την Τσικνοπέμπτη;

Σε ένα αφιέρωμα αυστηρά για κρεατοφάγους, συγκεντρώσαμε τα καρνιβορικά σημεία της πόλης που ακονίζουν τα μαχαίρια τους για εκλεκτές κοπές, ανάβουν τα κάρβουνα για μαεστρικά ψησίματα και επιλέγουν τα συνοδευτικά και τα αποστάγματα που θα απογειώσουν τη γευστική μας έξοδο.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 18 Φεβ 2025 | 03:15

Τσικνοπέμπτη: Tips για τέλεια παϊδάκια στον φούρνο ή στο τηγάνι - Λαχταριστά, σαν στα κάρβουνα

Δοκιμάστε αυτά τα τέλεια παϊδάκια στο τηγάνι ή τον φούρνο και... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΕΤΕ 18 Φεβ 2025 | 03:12

Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για τις παραδοσιακές γκόγκλιες - Τα φρέσκα ζυμαρικά των Αποκριών

Τις γκόγκλιες παραδοσιακά τις έφτιαχναν συνήθως τις Απόκριες και συγκεκριμένα την εβδομάδα της Τυρινής

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ 18 Φεβ 2025 | 03:07

Τέλειος μεζές για την Τσικνοπέμπτη - Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Η Τσικνοπέμπτη φτάνει και σας προτείνουμε τον καλύτερο μεζέ για το τραπέζι σας, εκτός των κλασικών ψητών κρεατικών.

16 Φεβ 2025 | 08:00

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Εσύ ψήφισες το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο;

Το 'α' και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων σου δίνει την ευκαιρία να ψηφίσεις το δικό σου καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

12 Φεβ 2025 | 09:00

Αφιέρωμα Άγιος Βαλεντίνος: Πού θα βγείτε, πού θα φάτε και που θα γιορτάσετε φέτος τον έρωτα;

Αν ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με το άλλο σας μισό, η Αθήνα προσφέρει αμέτρητες ρομαντικές επιλογές που συνδυάζουν εξαιρετική γαστρονομία και μοναδική ατμόσφαιρα.

10 Φεβ 2025 | 09:00

Θα σπάσει το Atelier Papaioannou την "κατάρα" της στοάς Σπύρου Μήλιου;

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαέστρος της μίνιμαλ ψαροφαγίας, εγκαινίασε πρόσφατα το νέο εστιατορικό concept του ομίλου με το "Atelier Papaioannou". Διαβάστε την κριτική μας!

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ 07 Φεβ 2025 | 10:43

Νικόλαος και Χρυσή Βαρδινογιάννη: Το art de la table του pre wedding πάρτι και το "ελληνικό" μενού [εικόνες]

Μία ξεχωριστή βραδιά έζησαν οι μελλόνυμφοι Νικόλαος Ντε Γκρες και Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Κουκάκι.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 05 Φεβ 2025 | 10:00

Συνταγή: Αχνιστή σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα - Μοσχομυρίζει το σπίτι

Τι καλύτερο αυτές τις κρύες ημέρες του χειμώνα, από μία αχνιστή και γευστική σούπα;