
Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφράτη σαντιγί! Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
600 ml ζαχαρούχο γάλα
500 γραμμάρια πτι-μπερ μπισκότα
300 γραμμάρια φυστική συνταγή
200 ml γάλα φρέσκο.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκατοστών και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί. Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr