
Εύκολη σοκολατόπιτα σιροπιαστή, χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Το σιρόπι σχηματίζεται κατά την διάρκεια του ψησίματος και ποτίζει την ζουμερή σοκολατόπιτα στο ταψί την ώρα που ψήνεται. Γίνεται και νηστίσιμη, αντικαθιστώντας με φυτικό γάλα και βούτυρο τα υλικά της συνταγής.
Ζουμερή σοκολατόπιτα
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα
180 γρ. αλεύρι (1¼ φλ.)
180 γρ. ζάχαρη (3/4 φλ.)
25 γρ. κακάο (1/4 φλ.)
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζα/ες αλάτι
1 βανίλια
240 γρ. γάλα (ή 1 φλ. φυτικό γάλα)
50 γρ. βούτυρο (ή φυτικό βούτυρο)
Λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
1 φλ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο (1/4 φλ.)
1⅓ φλ. βραστό νερό
Για το σερβίρισμα
Παγωτό ή σαντιγύ
Εκτέλεση
Προετοιμασία
Εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής γίνεται σε λιγότερο από 5’, σε ένα σκεύος & χωρίς μίξερ. Είναι διαφορετική από την σοκολατόπιτα κατσαρόλας ή την σοκολατόπιτα με σάλτσα καραμέλας .
Είναι συνταγή της στιγμής, βγαίνει ζουμερή και σιροπιαστή η σοκολατόπιτα γιατί καθώς ψήνεται τα μισά υλικά μετατρέπονται σε σιρόπι σοκολάτας.
Χωρίζουμε τα υλικά σε στερεά και υγρά.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Για τη σοκολατόπιτα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό. Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.
*Tip: Μπορείς να προσθέσεις και κουβερτούρα στην σοκολατόπιτα. Σπάσε σε κομμάτια 100 γραμ κουβερτούρα και ρίξε την στην σοκολατόπιτα πριν το ψήσιμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr