
Μία τέλεια βασιλόπιτα, με ήπια γλύκα και μπαχαρικά, καθόλου εξεζητημένη γεύση, που θα αρέσει σε όλους. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς μίξερ - Με πορτοκάλι, καρύδι, μπαχαρικά
Υλικά
120 γρ. αυγά (για το ζύγισμα βλ. μυστικά της βασιλόπιτας)
160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
100 γρ. γιαούρτι πλήρες, στραγγιστό
85 γρ. ελαιόλαδο (προτιμότερο Μανάκι ή ένα Μυτιληνιό ή άλλο ελαιόλαδο με ελαφριά, λεπτή γεύση)
85 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, σουρωμένος σεψιλό σουρωτήρι (ζυγισμένος σουρωμένος)
8 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
1,5 γρ. σόδα μαγειρική
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
13 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 γρ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1,5 γρ. κανέλα, σε σκόνη
100 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τη βασιλόπιτα αστέρων χωρίς μίξερ, με πορτοκάλι, καρύδι και μπαχαρικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη σόδα (θα αφρίσει λίγο το μείγμα από την αλληλεπίδραση χυμού και σόδας).
Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το καρύδι.
Ενώνουμε τα τρία μείγματα ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
Στρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκ. μελαδόκολλα.
Εναλλακτικά, στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε επάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
Τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας μαζί με το αλουμινόχαρτο γύρω από το σκεύος και τις τσαλακώνουμε χαμηλά, ώστε να στερεώσουμε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και να φτιάξουμε έναν πάτο για το τσέρκι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος, φουρνίζουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά.
∆οκιμάζουμε αν έγινε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό, χωρίς υγρά υπολείμματα ζύμης, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε κατά το δοκούν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr