
Ραβανί με ινδοκάρυδο. Σιροπιαστό ινδοκάρυδο που είναι σαν αφρός και λιώνει στο στόμα! Είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ανάλαφρα σιροπιαστά γλυκά.
Τη συνταγή μάς δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Συνταγή: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο
Υλικά
Υλικά για το σιρόπι
3 ½ ποτήρια του νερού νερό
3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
3 βανίλιες
2 φλούδες από λεμόνι
Υλικά για το κέικ
3 ποτήρια του νερού καρύδα τριμμένη
3 ποτήρια του νερού αλεύρι γ.ο.χ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια κρασιού μικρά γάλα
6 κ.τ.σ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το ραβανί - ταψί 25*35 εκατοστά
600 ml νερό
500 gr ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας μικρό
1 βανίλιες
1 φλούδα λεμόνι
Για το κέικ - ταψί 25*35 εκατοστά
200 γρ καρύδα
400 γρ αλεύρι
300 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
150 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1 ½ κ.τ.γ μπέικιν
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να τελειώσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μέτρια τα υλικά για το σιρόπι και την βάζουμε στη φωτιά.
Από τη στιγμή που θα πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά και το σβήνουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κέικ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, βάζοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια όταν αφρατέψει λίγο(μετά από 2 λεπτά χτύπημα) προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύοντας και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Πρέπει να πάρει χρυσό χρώμα από πάνω.
Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια μέχρι κάτω.
Ρίχνουμε το σιρόπι απευθείας προσεκτικά.
Πασπαλίζουμε με καρύδα, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια
Σερβίρουμε με παγωτό
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr