
Φοβερή και πανεύκολη συνταγή για για κορμό σοκολάτας με καραμέλα και φιστικοβούτυρο.
Υλικά
1 κουβερτούρα (200 γρ.)
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ κακάο
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. κονιάκ
Υλικά για το σερβίρισμα
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Καραμέλα Γάλακτος
Μπισκότο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
2) Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
3) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα. Αποσύρουμε, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4) Σπάμε τα μπισκότα μέσα στον κάδο του μίξερ, σε μεγάλα κομμάτια (περίπου σε 3-4 κομμάτια το κάθε μπισκότο). Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
5) Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr