
Όπου κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις συνταγή για κορμό σοκολάτας με γιαούρτι. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως, όπως βούτυρο και ζαχαρούχο γάλα, είναι πλούσια και το αποτέλεσμα είναι βεβαίως νόστιμο.
Το καλοκαίρι όμως ζητά πιο υγιεινές επιλογές, με λιγότερες θερμίδες που όμως να είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) νόστιμες.
Αυτή η τέλεια light συνταγή για κορμό σοκολάτας είναι υπέροχη και θα σας αποζημιώσει.
Κορμός σοκολάτας
Υλικά
1 συσκευασία Quaker Τραγανές Μπουκιές με σοκολάτα (450 γρ.)
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
80 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό να σιγοβράζει και από πάνω στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπάει τη βάση του μπολ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τις Τραγανές Μπουκιές Quaker.
Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και με μια σπάτουλα δίνουμε σχήμα.
Ρολάρουμε το μείγμα στη λαδόκολλα, δίνουμε σχήμα και τυλίγουμε σφιχτά.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στο τελείωμα σαν καραμέλα.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Tip: Διατηρούμε τον κορμό στη συντήρηση του ψυγείου. Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τον κόψουμε και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr