Τα μαλακά μπισκότα είναι αγαπημένα όλων, μικρών και μεγάλων. Η μαλακή υφή που λιώνει στο στόμα είναι συχνά πιο ευχάριστη από τα σκληρά μπισκότα αλλά και η γεύση τους είναι πιο έντονη, καθώς τα συστατικά τους αναδεικνύονται καλύτερα σε μια μαλακή υφή.
Τα μπισκότα με βρόμη είναι μια καλή ιδέα γιατί έχουν υψηλή διατροφική αξία, αφού η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το σίδηρο και το ψευδάργυρο. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και στην αίσθηση κορεσμού. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μπισκότα, τα μπισκότα με βρόμη μπορούν να είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, ειδικά όταν παρασκευάζονται με λιγότερη ζάχαρη και υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας. Παράλληλα η βρόμη έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα περισσότερα παραδοσιακά δημητριακά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν προκαλεί απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, ενώ περιέχει και μια αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά πλούσια σε πρωτεΐνη όπως οι ξηροί καρποί.
Φτιάξε στο λεπτό αυτά τα πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα που δεν χρειάζονται ψήσιμο.
Η συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr