
Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και ζελέ φράουλα που θα το λατρέψεις!
Τη συνταγή για τοι φανταστικό γλυκό, μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Συνταγή: Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, κρέμα και ζελέ
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
24 τμχ μπισκότα Σαβαγιάρ
2 πακέτα κρέμα στιγμιαίας βανίλιας
1200 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
40 γρ αλεύρι
40 γρ κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γρ βούτυρο παγωμένο
300 γρ φράουλες
1 κ.τ.γ βανίλια υγρή
250 ml γάλα
1 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάλετε το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέστε 2 φλιτζάνια βραστό νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλοι οι κρύσταλλοι.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και αφήστε το στηνάκρη να κρυώσει.
Ετοιμάστε τη στιγμιαία κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας η χρησιμοποιείστε την δική μας συνταγή για κρέμα πατισερί.
Βάζουμε ολα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλα να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και με ενα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τέλος βάζουμε το βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο στην ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βουτήξτε τα Σαβαγιάρ για λίγο στο μείγμα του γάλατος και τοποθετήσετε τα στον πάτο ενός πιρέξ κάνοντας μια ενιαία στρώση.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ, προσθέτουμε μια σειρά από κομμένες σε φέτες φράουλες και βάζουμε το πιρέξ στο ψυγείο για μια ώρα.
Αφήνουμε τη κρέμα να στερεοποιηθεί και μετά περιχύνουμε με το κρύο ζελέ.
Βεβαιωθείτε ότι το πιρέξ κάθεται οριζόντια, ώστε τοζελέ να πήζει ομοιόμορφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ (περίπου για 5 ώρες) το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγί η φύλλα δυόσμου
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr