
Η τούρτα μωσαϊκό με διπλή σοκολάτα, είναι μια συνταγή πανεύκολη, πολύ γρήγορη γιατί την έχεις έτοιμη σε 15 μόνο λεπτά και είναι τόσο νόστιμη, γιατί έχει τα πιο αρωματικά μπισκότα και "λούζεται" με την πιο πλούσια σοκολάτα!
Τη συνταγή για το πολύ εύκολο, νόστιμο και αγαπημένο γλυκό, μας δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Συνταγή: Μωσαϊκό με διπλή λαχταριστή σοκολάτα
Υλικά
500 γρ. πλάκα Κουβερτούρα 65% Κακάο
600 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
340 ml κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ. Κακάο
4 κ.τ.σ μέλι
360 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. Καραμελωμένα φουντούκια
40 γρ. κονιάκ
Για το ντεκόρ:
150 γρ. πλάκα Κουβερτούρα Λευκή
300 γρ. πλάκα Κουβερτούρα 65% Κακάο
½ φάκελος Τριμμένο Μπισκότο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και όταν ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος τη βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σοκολάτα μέσα.
Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να λιώσει.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και εκεί προσθέτουμε το μέλι και το κακάο.
Με το που ζεσταθούν βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο στο μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι, τα θέλουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στο μπολ με τα μπισκότα και προσθέτουμε το κονιάκ και τα καραμελωμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε καλά.
Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αποσπώμενο τσέρκι ή ταψάκι 26-28 εκ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για το ντεκόρ:
Στη συνέχεια βάζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
Όταν έχει παγώσει το γλυκό απλώνουμε το μείγμα κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος από πάνω και στη συνέχεια την λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Συντηρούμε στην κατάψυξη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr