
Γλυκιά συνταγή με βελούδινη σοκολάτα και μηδέν θερμίδες που θα σας σώσει, κάθε φορά που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός εκλιπαρεί για λίγη ενέργεια!
Έτσι λοιπόν έχω καταλήξει σε αυτό το μαγικό μπισκοτο-γλυκάκι που φτιάχνεται σε χρόνο dt και σερβίρεται σε δύο εκδοχές:
1. Απευθείας από το ψυγείο σαν σοκολατάκι
2. Σε θερμοκρασία δωματίου σαν fudge σοκολάτας
Υλικά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ προτιμώ κουβερτούρα πραλίνας)
150 γρ βούτυρο
15 μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr