
Πιο εύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη από αυτήν δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολη, περιέχει πολύ απλά υλικά και δεν θέλει ψήσιμο.
Ουσιαστικά ξεκινάτε φτιάχνοντας τη βάση με αλεύρι αμυγδάλου, βρώμη, κακάο, γάλα και maple syrup ή μέλι. Έπειτα προχωράτε στη γέμιση και η τάρτα σοκολάτας σας είναι έτοιμη για ψυγείο έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να είναι έτοιμη για φάγωμα.
Συνταγή για τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά
για τη βάση
96 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
90 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ. κακάο σε σκόνη
110 γρ. maple syrup
60 ml γάλα της επιλογής σας (μπορεί να είναι και φυτικό)
για τη γέμιση
170 γρ. κουβερτούρα στέβια
160 γρ. γάλα της επιλογής σας (μπορεί να είναι και φυτικό)
140 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη βάση. Αφήστε το γάλα για το τέλος. Προσθέστε πρώτα τη μισή ποσότητα και δείτε αν χρειάζεται κι άλλη. Θέλετε ένα σφιχτό μείγμα.
Απλώστε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. αφού πρώτα βάλετε αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε στην κατάψυξη για 20 λεπτά μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε το γάλα, το φυστικοβούτυρο και την βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε τη γέμιση πάνω στη βάση και βάλτε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
Αν επιλέξετε να βάλετε την τάρτα σοκολάτας στο ψυγείο μετά τις 2 ώρες στην κατάψυξη την τρώτε κατευθείαν από το ψυγείο. Διαφορετικά, αν την διατηρήσετε στην κατάψυξη, θέλει να μείνει λίγο έξω πριν την κόψετε.
Πώς διατηρείτε την τάρτα σοκολάτας;
Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 4-5 μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο (2-3 μήνες). Αν επιλέξετε να την βάλετε στην κατάψυξη μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τυλίξετε το κάθε κομμάτι σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο θα βάλετε σε σακουλάκια κατάψυξης. Έτσι όποτε θέλετε θα βγάζετε ένα κομμάτι και θα το απολαμβάνετε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr