
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και βρώμη. Με μια μικρή αλλαγή γίνεται το πιο σοκολατένιο γλυκό για όσους δεν νηστεύουν.
Υλικά
4-5 ώριμες μπανάνες
50 γρ. κακάο
400 γρ. βρώμη
100 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας τριμμένα (έβαλα καρύδια)
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
100 γρ. ταχίνι με κακάο
Για την επιφάνεια
2 ώριμες μπανάνες
30 γρ. κακάο
ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (έβαλα καρύδια).
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι 3 μπανάνες με το κακάο και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, τα καρύδια, το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά (θα χρειαστεί πολύ καλό ανακάτεμα).
Στρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20-22 εκ. με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Κόβουμε σε ροδέλες 1,5-2 μπανάνες και τις τοποθετούμε στη σειρά πάνω από το μείγμα. Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις μπανάνες.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Χτυπάμε στο multi τις μπανάνες με το κακάο, περιχύνουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί λίγο το γλάσο μπανάνας και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Σημείωση: Για όσους δεν νηστεύουν αντί για ταχίνι μπορούν να βάλουν πραλίνα φουντουκιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr