
Αυτή είναι η συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Συνταγή: Παγωμένο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι
Υλικά
750 gr γιαούρτι στραγγιστό
250 gr κρέμα γάλακτος
1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λίγη λιωμένη σοκολάτα
Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.
Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε απαλά.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr